2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hógolyós garázdák

A hajnali órákban éppen akkor jó ötletnek tűnhetett néhány fiatalnak, hogy egy miskolci kereszteződésben megrongáljanak egy fényjelző készüléket. Reggelre a meggondolatlan ideából bűncselekmény lett. Három miskolci fiatalember a december 29-én a kora hajnali órákban tartott hazafelé, amikor a belvárosban heves hógolyócsatába kezdtek. A célpont egy a villamos forgalmat irányító fényjelző készülék volt, amit jégdarabokkal, és hógolyókkal dobáltak meg, s mintegy ráadásként még meg is rugdosták az eszközt. Ennek következtében az alkalmatosság burkolata és egyik lencséje levált, a kár több tíz ezer forint.

A Miskolci Rendőrkapitányság a 17 és 18 éves fiatalokkal szemben garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást.
Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Garázdaság: „Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek