2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Citromdíj: Vadásznak a fogyasztóvédőkre?

Érdekes e-mailek terjednek az interneten, amelyekben már-már bűncselekmény elkövetésére hívják fel fogyasztóikat vállalkozások. Jelen levél kapcsán például a vállalkozással szemben eljárni kívánó fogyasztóvédőkkel szemben. A levél az alábbiakról szól:
„Jutalmat kap, az aki bizonyítékot szolgáltat arra, hogy honlapunk elleni támadásokat ki szervezi. A jutalom teljes összege 1.000.000. Ft Várjuk azokat a bejelentéseket is mely információt nyújt arra, aki igazolható információt (pl.,(e-mail) nyújt arra, hogy kik azok a személyek akik ilyenre biztatnak. Várjuk azok jelentkezését is, akik konkurens honlapok, esetleg magukat fogyasztóvédőknek kiadó személyek arra biztattak, hogy panaszos leveleket, feljelentéseket írjanak honlapunk ellen. Eredményes bejelentés esetén a kötelezettség teljes eltörlése, Hacker és felbujtója, egyéb felbújtó leleplezése esetén a teljes jutalom 1.000.000 Ft!”

Amennyiben valaki ilyen vagy ehhez hasonló levelet kapna bármely vállalkozástól, úgy kérjük figyeljen arra, hogy fogyasztóvédők jogszabályi rend alapján járnak el, illetve vizsgálnak ügyeket. Ettől eltérő helyzetben az ügy kivizsgálására rendőrség jogosult, vállalkozásnál ez ügyekben bárminemű bejelentés megtétele személyes adatokkal való visszaélést valósíthat meg, amely bűncselekmény. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, ha ilyen vagy ehhez hasonló levelet kapna, úgy a levélben említettek valóságtartamának ellenőrzésére feltétlenül keresse fel a fogyasztóvédőket!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…