2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Biztonságban az év végi ünnepek idején is

Az elmúlt évek tapasztalatai is azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való felkészülés, a növekvő bevásárló forgalom a bűnözőket, zsebtolvajokat is aktivizálja. A különböző jogsértések (zsebtolvajlás, lopás, rablás) visszaszorítása, a közlekedési fegyelem javítása érdekében az országos akcióhoz csatlakozva Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya elrendelte a fokozott ellenőrzések végrehajtását a közterületeken, a bevásárló központok, üzletek, piacok környékén, vasútállomások, pályaudvarok, a jelentős tömegközlekedési csomópontok területén. Az elmúlt évek tapasztalatai is azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való felkészülés, a növekvő bevásárló forgalom a bűnözőket, zsebtolvajokat is aktivizálja. A különböző jogsértések (zsebtolvajlás, lopás, rablás) visszaszorítása, a közlekedési fegyelem javítása érdekében az országos akcióhoz csatlakozva Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya elrendelte a fokozott ellenőrzések végrehajtását a közterületeken, a bevásárló központok, üzletek, piacok környékén, vasútállomások, pályaudvarok, a jelentős tömegközlekedési csomópontok területén.

A rendőrkapitányságok bűnügyi és közbiztonsági szervei a helyi sajátosságok figyelembevételével tervezték és hangolták össze az akciót. Felmérésre és ellenőrzésre kerültek a bevásárló központok, üzletek, piacok, jelentős tömegközlekedési csomópontok, vasúti és autóbusz pályaudvarok, postahivatalok, üzemanyagtöltő állomások.

Azon területeken, ahol a helyi sajátosságok ezt megkívánták– különös tekintettel – a bronz- és ezüst vasárnapokon, valamint az azokat megelőző szombati napokon, a közterületeken, nyilvános helyeken, illetve azok körzetében jelentős rendőri erővel voltunk jelen.

A közúti ellenőrzések alkalmával, illetve a napi szolgálat ellátása során fokozottan ellenőriztük a mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyeket, parkolóhelyeket, illetve a szabálytalanul várakozó gépjárművek vezetőivel szemben intézkedést kezdeményeztünk. A fokozottabb rendőri jelenlétnek köszönhetően érezhetően csökkent a szabálytalan parkolások száma.

A vám- és pénzügyőrség, polgárőrség, a mezőőri szolgálatok és erdőgazdálkodási társaságok dolgozóinak bevonásával, intézkedéseket tettünk a fenyőfalopások, illegális fakitermelések megelőzésére, megszakítására, felderítésére.

Több rendőrkapitányság illetékességi területén is előnyt jelent a belvárosokban telepített térfigyelő kamerarendszerek megléte, amelyek segítségével a felállított pavilonokat, illetve forgalmasabb helyeket – koncentráltan a bevásárlás időszakára – figyelemmel kísérjük.

A tömegkommunikációs eszközök /helyi rádió, televízió, újságok, internet és szórólapok/ igénybevételével folyamatosan tájékoztattuk a lakosságot a tervezett és végrehajtott rendőri feladatokról, intézkedésekről, valamint az ilyenkor nagyobb számban jelentkező zsebtolvajlások és gépjármű feltörések megelőzési lehetőségeiről.

B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az év végi ünnepekkel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtása során eddig tett intézkedések.

Elfogás  26

Előállítás  56

Bü. Feljelentés  50

Szabs.-i feljelentés  275

Igazoltatott személyek száma  2734

Ellenőrzött gépjárművek száma  1298

Helyszín bírság Fő/Ft  322      2560000

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…