2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Útfelújítás Szikszó belvárosában

Több mint egy kilométer utat, és másfél kilométernyi járdát újítottak fel Szikszón az Európai Unió támogatásával. A Petőfi- Széchenyi- Kossuth utcák útburkolatának felújítása, az útmenti járdák rekonstrukciója, a csapadékelvezetők kiépítése nemcsak a szikszóiak komfortérzetét növeli, hanem a városon áthaladó utazókét is, hiszen ezen az utcákon bonyolódik Miskolc- Szikszó- Encs- Hidasnémeti autóbusz közlekedés. A beruházást december 20-án adták át a sajtó nyilvánossága mellett, ünnepélyes keretek között, ahol nemcsak Szikszó Önkormányzatának képviselői, a beruházással kapcsolatos szakemberek, de a tervező az UNICÓ –VIA Bt, és a kivitelező a Bódva –Út Kft képviselői is jelen voltak.

Füzesséri József, Szikszó polgármester arról beszélt: Szikszó belvárosán áthaladó buszközlekedés, de a tavaszi ár és belvíz miatt is nagy szüksége volt a városnak, ennek az útszakasznak a megújításra.  A szikszóik örömmel vették birtokba a felújított közlekedési tereket. Ez a felújítás azonban csak egy része a belváros rekonstrukciójának, hiszen nagy szükség van a polgármesterei hivatal szomszédságában lévő utcák megújításra is.

A beruházás során pontosan 1046 méter útszakasz,1619 méter járda újult meg, a Kossuth utca felújításával egyidőben a zártrendszerű csapadékcsatorna megépítése is megtörtént, amelynek hossza: 264,9 méter. A fejlesztés összértéke: 76 694 319-Ft, ebből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 69 024 887 Ft. A köztes összeget önerőként Szikszó Önkormányzata finanszírozta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek