2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Élhető Miskolcot teremteni

Élhető, emberközpontú város, egységes koncepcióban kezelt fejlesztések, a MISEK Kft. működőképességének megőrzése érdekében tett intézkedések.Ezek voltak a témái a mai, miskolci városházi sajtótájékoztatónak, melyen dr. Kriza Ákos polgármester bemutatta az új városi főépítészt, valamint a MISEK Kft. és a Városfejlesztési Kft. új igazgatóját azzal a gondolattal, hogy  a most bemutatásra kerülő, dinamikus, hozzáértő vezetők ezen célok érdekében dolgoznak majd.

Rostás László
Miskolc MJV főépítésze

Szegeden született 1957-ben. Nős, két gyermek édesapja.
A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának elvégzése után, 1983-ban költözött Miskolcra Bodonyi Csaba építész meghívására, aki mellett az ÉSZAKTERV-nél mester és tanítvány viszonyban folytatta tanulóéveit. Tervezői kinevezése után Noll Tamással és Golda Jánossal került közvetlen munkakapcsolatba. 1988-90 között végezte el a MÉSZ mesteriskola X. ciklusát, Plesz Antal és Bodonyi Csaba kezei alatt, a Miskolci Műhely felügyelete mellett.
Az ÉSZAKTERV felbomlása után, 1991-ben önálló építészirodát nyitott. Ma is vezetője az ARC Építész Kft.-nek, amelyben két fiatal építésszel dolgozik együtt.
Rostás László sokoldalú építész, akinek munkái között középületek, egészségügyi intézmények, iskolák, templomok és családi házak tervei egyaránt megtalálhatók. Szakmai munkáján felül oktatói és közéleti szerepet is vállal. Építészi tevékenységét több díjjal ismerték már el, Miskolc városától Nívódíjat és Építészeti Alkotói-díjat is kapott. Tagja volt a Magyar Építészek Országos Kamarája alkotmányozói és jogi bizottságának, de részt vett a B.-A.-Z. megyei Építész Kamara elnökségében is.

Szakmai kitüntetések:

„Pro-Architectura” díj (1993)
A Miskolci Városszépítő Egyesület „Városunkért” díja (2000, 2002)
Az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter „Elismerő oklevele” (2003) – a Semmelweis Kórház Belgyógyászati Tömb tervezéséért
„Miskolc város Nívódíja” (2005)
A regionális fejlesztésekért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter Eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül „Miniszteri elismerő oklevél” (2006)
„Építőipari Nívódíj” elismerő oklevél (2007) – a Miskolc Városi Műjégpályáért
„Miskolc város Építészeti Alkotó-díj” (2010)

Oktatói és közéleti tevékenységek:

Kós Károly Szakközépiskola óraadó tanár (épület szerkezettan) Miskolc (1996-ig)
Miskolci Bölcsészeti Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetem óraadó tanár (szakrális művészettörténet) (1994-től)
Fráter György Alapítvány Esztergomi Boldog Özséb által alapított Ősi magyar Pálos rendért kuratóriumi tag (2002-től)
Mandorla Közművelődési Egyesület elnökségi tag (1995-től)
Széchenyi István Művészeti Akadémia (SZIMA) miskolci csoportjának tagja  (2009-től)
Fontosabb középülettervek
Verseny uszoda – Tiszaújváros
Petőfi tér kialakítás, Miskolc
Belváros Részletes Rendezési Terve, Miskolc, Kazinczy-tömb RRt.
Református templom, Miskolc, Győri kapu (épül 1996-tól)
Salvus termálfürdő rekonstrukció, Bükkszék
Tiszavasvári Településközpont Rekonstrukciója, Tiszavasvári
Református templom rekonstrukció, Szerencs
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet – Egyházi Dokumentációs Központ Kupola – Boldogasszony Palástja, Zenta
Gombos-hegyi Kálvária, Hercegkút
Csíkszeredai Sportcsarnok tetőszerkezet tervezés
Miskolci Jégcsarnok
B.-A.-Z. Megyei Kórház, Miskolc, Szentpéteri kapu rekonstrukció 1987-től
Sátoraljaújhely Városi Kórház rekonstrukció 1985-től
Miskolc Semmelweis Kórház rekonstrukció
Ózd Városi Kórház rekonstrukció

Lengyel Katalin
Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője

A Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, terület- és településfejlesztési menedzser
1998 óta foglalkozik fejlesztésekkel. Először a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség programigazgatójaként, ahol a hazai forrásból megvalósuló megyei pályázati fejlesztések koordinálása, a hazai decentralizált pályázati rendszer működtetése volt a feladata, valamint részt vett a stratégiai tervezésben.
2008-tól a NORRIA Nonprofit Közhasznú Kft-ben innovációs rendszer- és hálózatműködtetési részlegvezető. Szakterülete az innováció és kutatás-fejlesztés, innovációs szolgáltatások szervezése és ellátása, innovációs projektek generálása, K+F szervezetekkel, gazdasági társaságokkal való kapcsolattartás, klasztermenedzseri feladatok ellátása, pályázati lehetőségek felkutatása, pályázatok készítése, pénzügyi menedzsment. Közbeszerzési referens végzettséggel is rendelkezik. Projektfinanszírozást oktat a Miskolci
Egyetemen.

Dr. Tóth László, a MISEK Kft. ügyvezető igazgatója
radiológus, szakközgazdász, Jogi Szakokleveles Szakorvos

A Semmelweis Orvos Tudományi Egyetemen végzett 1986-ban. Három szakvizsgája van: sebész, radiológus és izotóp-szakorvos.
Radiológusként tíz éven át praktizált a B.-A.-Z. Megyei Kórházban, majd egy vezető gyógyszeripari cég országos divízióvezetőjének nevezték ki. Feladata a társaság értékesítési és marketing stratégiájának tervezése és levezénylése volt. Szakmai munkája során számos olyan helyzettel találkozott, amelyben elvárt volt a gyors és hatékony problémamegoldás. Az ügyintézésben hatékony és következetes együttműködést alakított ki kollégáival és a szakmai partnerekkel.
Munkája mellett 1998-ban szakközgazdász végzettséget szerzett a Külkereskedelmi Főiskolán, 2003-ban pedig a Miskolci Egyetem Állami és Jogtudományi karán Jogi Szakokleveles Szakorvos diplomát kapott.
A MISEK Kft. új, kinevezett vezetője nős, két gyermek édesapja. Gyermekei orvostudományi egyetemre járnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek