2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Egy fa élete

Országos irodalmi- és rajzpályázat

általános- és középiskolás diákok részére

„Egy fa élete” címmel országos irodalmi- és rajzpályázatot hirdet az Oriflame Magyarország azzal a céllal, hogy a művészetek segítségével hívja fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára. Pályázni két kategóriában (irodalom, rajz), és három korcsoportban (6-10, 10-14, 14-18 évesek) lehet 2011. március 1-ig. A legjobb pályaműveket korcsoportonként és kategóriánként értékes könyv- és ajándékutalvánnyal díjazzák a 2011 áprilisában sorra kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen, emellett a nyertesek műveit újrahasznosított papírból készült kiadványban is közzéteszik.

Az Egy fa élete pályázathoz kapcsolódóan a program részeként 2010 őszén Budapesten, Miskolcon, Győrben, Szegeden és Pécsett faültetéssel támogatott oktatási intézményeket a cég. Az eseményeken a program nagykövetei, az irodalmi- és rajzpályázat szakmai zsűritagjai, Karafiáth Orsolya és Tamás Zsuzsa kortársművészek beszélgettek a tanulókkal a környezet megóvásának fontosságáról, valamint a diákokkal együtt megalkották az iskolák közös, egy fa életéről szóló meséjét, azzal a céllal, hogy kedvet csináljanak a gyerekeknek a pályázaton való részvételre.

 

Az iskolák meséi az alábbi oldalakon tekinthetők meg:

Hunyadi Mátyás Általános Iskola (Budapest)

Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola (Miskolc)

Kölcsey Ferenc Általános Iskola (Győr)

Táltos Iskola (Szeged)

PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (Pécs)

 

„Lehet-e rajzokkal és mesékkel, esetleg versekkel változtatni a környezetünkön? Szerintem lehet. Ha gondolkodunk a világon, ha megmutatjuk másoknak is, hogy igen, nekünk fontos ez az ügy, már egy lépéssel közelebb vagyunk a jövőhöz. A fák zöldje mutatja: a természet él. Hogy meddig és hogyan: csak rajtunk múlik.” mondta el a pályázat kapcsán Karafiáth Orsolya.

„A fa elültetése egy jövőnek szánt gesztus, és ha a gyerekek fejébe is sikerül elültetni a gondolatot, hogy a természetet óvni kell, akkor talán bízhatunk abban, hogy ez így is lesz, tehát ők olyan felnőttek lesznek, akik vigyázni fognak a környezetükben élőkre – fákra és állatokra is.”- tette hozzá Tamás Zsuzsa.

A tanulók egyéni alkotásait 2011. március 1-ig várják. A pályázatokat postai úton kell eljuttatni az Oriflame Magyarország 1138 Budapest, Váci út 140-142. szám alatt található központjába, „Egy fa élete” megjelöléssel. Az alkotásokat irodalmi mű esetén maximum 2-3 oldal terjedelemben – kézzel vagy géppel írva -, rajz vagy képregény esetén pedig egy A4-es méretű oldalon, színes rajzi eszközökkel – filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, pittkréta; akvarell vagy temperafesték – és/vagy szöveggel kidolgozva kell elkészíteni. A pályázaton minden 6-18 éves gyermek, illetve 18 év feletti, de a középiskolai tanulmányait nappali tagozaton még be nem fejező diák részt vehet. Minden pályázó csak egy pályaművel, egy kategóriában vehet részt a versenyen. A beküldött alkotásokon fel kell tüntetni a pályázó nevét, korát és elérhetőségeit, valamint az oktatási intézmény nevét és elérhetőségeit. A legjobb alkotásokat korcsoportonként és kategóriánként díjazzák. Az első helyezettek egy-egy, 50 000 Ft összértékű, a második helyezettek egy-egy

30 000 Ft összértékű, míg a harmadik helyezettek egy-egy 20 000 Ft összértékű könyvutalványt és ajándékcsomagot kapnak, valamint alkotásaik megjelennek egy újrahasznosított papírból készült kiadványban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek