2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tizenhárom témát tárgyaltak Szerencsen

Szerencs Város Képviselő-testülete november 18-én tartotta munkaterv szerinti következő ülését.
A délutáni órákba nyúló tanácskozáson a képviselők tizenhárom napirendi pontot tárgyaltak meg. A testület elsőként Szerencs Város Önkormányzata szervezeti felépítésének és működési szabályzatának módosítását fogadta el, majd külsős bizottsági tagokat választottak Berecz Béla Zoltán, Knapp János, Zemlényi Zoltán és Pallai Miklós személyében.

Döntöttek a városatyák a kitüntetésekről szóló helyi rendelet hatályon kívül helyezéséről, a közfoglalkoztatási terv módosításáról, illetve a Szilárdhulladék Gazdálkodási Társulás tanácsába Rónavölgyi Endréné korábbi polgármester helyett tagnak delegálták Koncz Ferenc polgármestert.

Határozott a testület a Fanfár Fiatal Fúvósok Egyesülete és az Ond Közösségéért Egyesület támogatásáról, valamint az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségéhez való tagsági viszony felfüggesztéséről.

A testületi tagok tájékoztatót hallgattak meg az óvodapályázattal kapcsolatban, amelyben lehetőségeket kerestek a megvalósításra. Ezt követően megtárgyalták a 37-es számú főút átkelési szakaszának átépítését. Az érintett útszakasz közelében élő városlakókban ugyanis aggályok merültek fel az átépítéssel kapcsolatban, ezért a kivitelezővel tárgyalások folynak.

Hosszas vita után döntöttek a képviselők arról is, hogy a városközpont rehabilitációs projektet nem valósítják meg.

Elfogadták a Szerencsi Városüzemeltető Non-profit Kft. alapító okiratának módosítására tett javaslatot is, majd a Kft. felügyelő bizottságába új tagokat választottak.

A testületi ülés zárt tanácskozással ért véget, amely keretein belül elbírálták a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázatokat, valamint határoztak az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő általános iskolai tanuló támogatásáról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek