2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ülést tartott a miskolci közgyűlés

Ülést tartott csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Napirend előtt külsős bizottsági tagok eskütételére volt. Az MSZP-frakció Szebeni Péter helyett Szihalmi Pétert delegálta külsős tagként a Pénzügyi Bizottságba, a személyi javaslatot a közgyűlés jóváhagyta. Szihalmi Péterrel együtt tett esküt Gondos Csaba is, a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság külsős tagja, akinek elfoglaltságai miatt korábban nem volt erre módja. Ezt követően sürgősségi indítványok napirendre tűzéséről, illetve a napirend elfogadásáról szavaztak a képviselők.

A napirend előtti felszólalások után zárt ülést rendeltek el.

Az ezt követő, nyílt ülésen elsőként egy korábbi határozat módosításáról tárgyalt a közgyűlés. Ez pályázat benyújtására vonatkozott, létszámcsökkentési döntésekkel kapcsolatos költségvetési hozzájárulás elnyeréséhez. Másodikként a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos intézményi étkeztetés átszervezésével kapcsolatos előterjesztés került a közgyűlés elé. Ezt követően megtárgyalták és jóváhagyta a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő intézmények, gazdasági szervezetek energetikai koncepciójára vonatkozó javaslatot, amely több feladatot határozott meg, a takarékosabb energiabeszerzés, felhasználás érdekében.
A „Javaslat a köztisztviselőkkel szemben a 2011. évre meghatározandó teljesítménykövetelmények alapját képező célokra” című, előterjesztés megtárgyalását követően, a Miskolc város művészeti és tudományos ösztöndíjainak adományozásáról szóló napirendet tárgyalta a grémium.
A sürgősségi indítványok között tárgyaltak a képviselők szennyvíz csatornahálózat bővítésére, a szennyvíz ártalmatlanításának fejlesztésére benyújtandó pályázat támogatásáról, a Tömörkény utcai orvosi rendelő komplexum egészségházzá fejlesztéséhez, a Szentgyörgy utcán közegészségügyi ellátócentrum kialakításához többlet saját forrás biztosításáról, a Diósgyőri Strandfürdő működtetésének átadásáról a Miskolci Turisztikai Kft.-hez, az Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központtól, az Avas és Környéke Óvodai Igazgatóság magasabb vezetői álláshelyére történő pályázat kiírásáról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek