2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Berepült a traffipaxba!

Jelentősen túllépte a sebességhatárokat az az autós Miskolcon, aki 117-el hajtott gyorsabban a megengedettnél.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai végeztek közúti ellenőrzést Miskolc belterületén október 29-én. A késő délelőtti órákban a Szentpéteri kapuban felállított traffipax majdhogynem a mozi filmekben bemutatott módon feldőlt, amikor elhaladt, pontosabban elszáguldott mellette egy személygépkocsi.
A megengedett 50 kilométer/óra helyett 167-el repesztett Miskolc belterületén. A sofőr ezzel 300 000 forintos közigazgatási bírságra számíthat.
A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, arra, hogy a hosszú hétvégén fokozott figyelmet fordít a közlekedés biztonságára. A megnövekvő forgalom miatt nemcsak a temetők környékén, hanem Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén a rendőrség a szokásosnál nagyobb létszámban lesz jelen a közterületeken.

Információs háttér:

Állítsák Önök szolgálatba a sebességmérőket, írják meg mely útszakaszokat, milyen időpontban tartanak veszélyesnek!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányág 2010. november 1-je és december 1-je közötti időben várja az állampolgárok jelzéseit, hogy megyénk útjain véleményük szerint mely útszakaszokat milyen időpontban tartanak veszélyesnek, illetve hol tartanák szükségesnek a sebességméréseket.  

Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok a sebességtúllépés, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében játszik szerepet. Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra. A közlekedési szabályok betartása életek százait mentheti meg évente. A traffipax ellenőrzéseket a világ minden országának közlekedésrendészete alkalmazza.

Az akció célja:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által kezdeményezett – a Boon.hu és az Észak Magyarország napilap által támogatott – közlekedésbiztonsági program célja, hogy az állampolgárok bevonásával és hatékony közreműködésével szervezzük ezeket a sebességmérő helyszíneket, akciókat. Ennek elérése érdekében 2010. november 1-je és december 1-je közötti időben várjuk az állampolgárok jelzéseit, hogy megyénk útjain véleményük szerint mely útszakaszokat milyen időpontban tartanak veszélyesnek, illetve hol tartanák szükségesnek a sebességméréseket.

Jelezzék a e-mail címre.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek