2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Biztonságban a Halottak Napi megemlékezők

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan figyelmet fordít a „Halottak Napjához” kapcsolódó megemlékezési időszakra.

Ilyenkor várhatóan nagy számban kelnek útra az emberek, hogy leróják kegyeletüket a temetőkben. A Rendőrség kiemelt fontosságú feladatának tartja, hogy a megnövekedett forgalom miatti kellemetlenségeket enyhítse, illetőleg lehetőségeihez mérten mérsékelje a nagy tömeggel járó helyzetek balesetveszélyét, valamint megelőzze az események nyugalmát megzavaró bűncselekmények elkövetését.
Ezen az ünnepen nagyon sokan látogatják meg hozzátartozóik sírját, így a temetők környékén, az oda vezető utakon, de általában is a közutakon, a tömegközlekedési járműveken zsúfoltsággal számolhatunk.
A rendőrség fokozottan ellenőrzi a temetők környékét október 30. és november 01. közötti időszakban, munkáját segítik a polgárőrök és a közterületfelügyelők is.
Az ellenőrzések során fokozott figyelmet fordítanak a temetők környékén a forgalom folyamatosságának biztosítására, a forgalmat akadályozó szabálytalan parkolások megakadályozására, megelőzésére, a bizonytalan, kellő helyismerettel nem rendelkező járművezetők segítésére, a tömegközlekedési eszközök akadálytalan forgalmának elősegítésére, a gyalogosok áthaladásának elősegítésére.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek