2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A felemás közlekedés „tükrözve”

Két napja még javában aszfaltozták, péntekre mégis vissza tudták adni a forgalomnak a Bajcsy-Zsilinszky utca nyár óta lezárt északi sávját. Most még a déli oldal mentes a közúti forgalomtól, noha a villamospálya rekonstrukciója nagyjából elkészült, az utolsó simítások vannak hátra a november eleji teljes átadás előtt. Szerdán délután készültek alábbi fotóink, amelyek a Zöld Nyíl vonatkozó munkálatainak aktuális fázisait mutatják a Selyemrét – Soltész Nagy Kálmán utca közötti szakaszon , de másfél napra rá már az autók és a buszok az utóbbi hónapokban a sín cseréjének munkálatai miatt lezárt aszfaltsávon haladhattak. Mármint egy irányba, a Tisza felől a belváros felé, amiként május óta, csak éppen eddig a másik oldali sávban.

 

Ez látható pénteken fotózott képeinken. Jelenleg már a déli oldal zárt, mert ezt alighanem rendbe fogják hozni, hiszen az építkezés csak tovább rongálta az állagát.

(A vasúti hidat egyúttal takarították is, nagynyomású homokfújással, evégett volt és van napok óta nejlonnak befedve, elzárva, igen látványosan egyébként.)

 

A Zöld Nyíl villamospálya-rekonstrukciós projekt első fázisának, amely miatt tavasz vége óta nem jártak a szerelvények a Tiszai – Thököly utca közötti részen, a napokban lesz vége. A kicserélt sínek, a felújított pálya már jószerével mindenhol látható, a belvárosban is, noha például a megállók és bizonyos kapcsolódó elemek – például jelzések, táblák – egyelőre nem készültek el, vagy csak ideiglenesek.

 

 

A projektigazgatóság közzétette, hogy a fél várost érintő építési fázis november elején zárul, amikortól újra villamosok közlekedhetnek majd a pályaudvartól egészen az Újgyőri főtérig (a Vasgyárnál megfordulva) és vissza. A villamospótló buszos megoldás pedig átkerül a felső szakaszra, azaz a tér és Diósgyőr között autóbuszok mennek majd, tehát az átszállásos utazási mód marad, csak (ha nem is a Thököly utcánál) „tükrözve”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…