2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Lezárul a Zöld Nyíl első szakasza, novembertől újra jár a villamos!

Célba ér a Zöld Nyíl „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” – az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló- projekt első üteme, novembertől újra jár a villamos a 2-es villamos teljes útvonalán. A villamos projekt első üteme, mely 2010. május 3-án kezdődött a Tüzér utca és a Thököly utca közötti pályaszakaszon a tervek szerint október 31-én hivatalosan is lezárul. Visszaért a pálya rekonstrukció ugyanis a kezdőponthoz, sor került az utolsó sínszálak összehegesztésére. Az elkövetkező két hétben az MVK Zrt. és a Zöld Nyíl 2009 Konzorcium mindent megtesz annak érdekében, hogy azok a munkálatok, melyek még szükségesek a villamosforgalom visszaállításához időben és sikeresen megvalósuljanak.

Összetett és feszített tempójú feladatokról van szó, melyek érintik az elkészült pálya műszaki ellenőrzését és tesztelését, az áramellátáshoz illetve a forgalomszervezéshez kapcsolódó feladatokat, valamint a villamosok üzembe helyezését a próbajáratok megindítása előtt. Mindezek együttes teljesülése szükséges ahhoz, hogy öt hónap szünet után újra járjanak a régi villamosok az új pályán.

Elmondhatjuk, hogy egy izgalmas, ugyanakkor nehéz és a miskolciak részéről nagy türelmet és megértést igénylő időszakon leszünk túl, hiszen a villamos projekt Miskolc legnagyobb beruházásaként az egész város közlekedésére hatással van.

A kivitelezés első szakasza az elfogadott ütemterv szerint valósult meg kisebb csúszással, ami többek közt a nyár során kialakult árvízi helyzetnek és a belvárosban folyó egyéb beruházásoknak köszönhető.

Az utasforgalom megindulása november 1-jén azonban még nem jelenti azt, hogy a kivitelezés ezen a szakaszon teljesen lezárul, hiszen a megállók építészeti kialakítása még párhuzamosan fog történni, a megállók tekintetében tehát ez még nem a végleges állapot lesz. Ki kell hangsúlyozni, hogy az utasforgalom megindításához elengedhetetlenül szükséges feltételek biztosítva lesznek a megállók tekintetében, azonban ez még ideiglenes állapot. A kihelyezett védőkorlátok, és megállóhelyi táblák nem a végleges állapotot fogják tükrözni, a végleges arculat és utastájékoztató rendszer kialakítására még az idén sor kerül.

Az MVK Zrt. ezúton szeretné köszönetét kifejezni a miskolciaknak és a városba látogatóknak egyaránt, hogy türelemmel és megértéssel viselték ezt az időszakot, ugyanakkor újfent kérjük a toleranciát és a türelmet, különös tekintettel a Diósgyőrben élőkre, hiszen ez még csak egy rész siker, novembertől folytatódik a kivitelezés az új szakaszon: az Újgyőri főtér és a Diósgyőr végállomás között kezdi meg a bontást a Miskolci Zöld Nyíl 2009 Konzorcium.

Köszönetünket szeretnénk továbbá tolmácsolni a Kivitelezőnek is, az eddig elvégzett munkájáért, az együttműködésért és a lakossági megkeresések területen mutatott együttműködő és nyitott hozzáállásáért. Reméljük, hogy ez a fajta kooperáció a projekt elkövetkező szakaszában is működni fog és a kialakult jó kapcsolat továbbra is megmarad.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek