2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Kilőtték az első helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kommandósok
Kilőtték az első helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kommandósok

Kilőtték az első helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kommandósok

Kilőtték az első helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kommandósokCsapatversenyben első helyezést ért el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két kommandósa az országos Dragunov távcsöves puska lőversenyen.

A Rendészeti Szervek Kiképző Központja (RSZKK) és a Magyar Rendészeti Sportszövetség Országos Meghívásos Dragunov Távcsöves Puska Lőversenyén fölényesen lekörözte a többi indulót a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Alosztály csapatának két kommandósa, míg egyéniben a harmadik, illetve a negyedik helyezést helyezték célkeresztbe.

A verseny célja többek között az volt, hogy a hivatásos állomány lőkészségét tovább fejlessze, lövészeti-taktikai ismereteit bővítse.

Technikai háttér:

A versenyen SVD típusú távcsöves puskát PSZO-1-es optikai irányzékkal használhatott a 38 induló.

Az egyéni és csapatverseny helyezettjeinek eldöntése az öt feladat összesített pontjainak alapján történt. A legtöbb pontot elért lövő nyeri az egyéni, illetve csapat nyeri a csapatversenyt.

1. PÁLYA: Lövő fekvő testhelyzetben hangjelzésre fegyverbe helyezi a 3db lőszerrel töltött tárat, csőre tölt és 120mp alatt 3 lövést ad le a kicsinyített 4/A mellalakra. A találatok megtekintését követően a lövő ismét fekvő testhelyzetet foglal el, majd indító jelre a 9 lőszerrel töltött tárat behelyezi a fegyverbe, csőre tölt és 3 lövést fekvő testhelyzetben, lead a kicsinyített 4/A mellalakra, fegyverét bebiztosítja, térdelő testhelyzetet foglal el, fegyverét kibiztosítja 3 lövést ad le a kicsinyített 4/A mellalakra. Fegyverét bebiztosítja, álló pozícióba emelkedik, a fegyver kibiztosítását követően álló testhelyzetből 3 lövést ad le a kicsinyített 4/A mellalakra.

2. PÁLYA: Lövő fekvő testhelyzetben csőretöltött és kibiztosított fegyverrel a cél mozgását követően (cél jobbra-balra ívesen kb. 35-40cm-t mozog) céloz és a hangjelzésig 3 lövést ad le a mozgó célra.

3. PÁLYA: A lövő 10 m-re a lővonal mögött áll, előtte a földön a lőszerei, 1 db a kezében, fegyvere a lőállásban, indító jelre az 1 db lőszerrel előre fut, lő, ürít, majd visszafut 1 db lőszerért. Így küzdi le a célokat.

4. PÁLYA: A lövők tetszőleges döntése alapján az egyik lövő támasztékként tartja a lövő fegyverét, a fegyvernek ezen a személyen kell lennie. A lövő így adja le a 3 lövést.

5. PÁLYA:  A lövő indítójelre tárat 4db lőszerrel a fegyverbe helyezi, csőre tölt és a 4 lövést elhelyezi a célon.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…