2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Köszönöm! A rendőrök munkájának köszönhetően az intézményünk visszakapta a nélkülözhetetlen számítógépeket.”

„Köszönöm! A rendőrök munkájának köszönhetően az intézményünk visszakapta a nélkülözhetetlen számítógépeket.”

Egy ónodi közintézményből június végén 17 darab hordozható számítógépet vittek az akkor még ismeretlen tettesek.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított lopás miatt büntetőeljárást, mivel egy ónodi közintézményből június 25-én 17 darab hordozható számítógépet, amelyek összértéke eléri a 2 500 000 forintot.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési alosztály nyomozóinak a több szálon futó adatgyűjtések során beszerzett információi alapján látókörbe került egy büntetett előéletű férfi, aki személygépkocsijának csomagtartójában tárolta és árulta a bűncselekményből származó számítástechnikai eszközöket. A 31 éves polgári férfinál tartott házkutatás során a rendőrök megtaláltak 10 darab laptopot. A gyanúsított beismerő vallomását követően még további öt eszközt sikerült kézre keríteni.

Előzetesben a polgári polgár. Mindeközben a tettestársakat is sikerült beazonosítani, így további három férfit hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség. A Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztésére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Gy. A. 31 éves polgári férfit, míg az elkövetők egyikénél lakhelyelhagyási tilalmat rendeletek el, ketten pedig szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség eddig 15 darab számítógépet adott vissza az ónodi közintézménynek, így a kár nagy részben megtérült. A fennmaradó két alkalmatosság felkutatása jelenleg is folyamatban van.

„Köszönöm”
Az intézmény vezetője megköszönte a rendőrök gyors és hatékony nyomozati munkáját, mint fogalmazott a működésük szempontjából nélkülözhetetlen számítógépeket nehezen tudták volna pótolni, de a nyomozók eredményessége révén az intézmény zavartalanul tudja végezni munkáját.

Információs háttér:

A lakhelyelhagyási tilalom az eljárás alatt a terhelt mozgási szabadságát és a lakóhely szabad megválasztásának jogát korlátozza. A lakhelyelhagyási tilalom alatt álló személy a meghatározott területet, körzetet engedély nélkül nem hagyhatja el, a tartózkodási helyét illetőleg a lakhelyét nem változtathatja meg.

/illusztráció/

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek