2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Könyves játékok

A Miskolci Állatkert szinte minden programjával igyekszik formálni a fiatalok környezettudatos szemléletét. Az állatkerti látogatások a gyakorlati élményeknek és az érdeklődés felébresztésének adhatnak teret, azonban az elméleti elmélyülést az önképzés egyik alappillére – az olvasás – adhatná hozzá, amely sajnos egyre inkább veszít népszerűségéből. Az intézmény – tevékenységéből adódóan – főként az állatokkal, az élővilággal, a természetvédelemmel kapcsolatos könyvek népszerűsítését tűzte ki célul, s ennek jegyében két programot indított útjára az idei Állatok Világnapján:

1. „Veszíts el egy könyvet”:  Az állatkert munkatársai és a csatlakozó segítők a város különböző pontjain folyamatosan el fognak „veszíteni” egy-egy érdekes, a játék információival ellátott könyvet. A szerencsés megtaláló, ha tetszik neki a könyv, elolvashatja, s ha van véleménye is van a műről, azt megírhatja az állatkert honlapján (www.miskolczoo.hu) lévő „Könyves játékok” fórumban. Ezután még egy fontos feladat vár a megtalálóra: neki is el kell veszítenie a könyvet, hogy aztán valaki más majd szintén megtalálhassa! (olyan helyen érdemes hagyni a könyveket, ahol az időjárás nem tehet kárt benne.) Az elveszítések helyszínéről szintén a honlapunkon tájékozódhatnak az érdeklődők. Az első 50 könyvet épp az állatkert területén érdemes keresni!

2. „Könyvcsere”:  A Miskolci Állatkert és a hozzá csatlakozó segítő partnerek vagy intézmények – előre meghirdetett időpontokban és helyszíneken – várják azokat az érdeklődőket, akik különféle (pl. állatokkal, természetvédelemmel) foglalkozó könyveket hoznak magukkal, amit esetleg már meguntak, vagy oly jónak tartják, hogy örülnének ha mások is elolvasnák. Ezen alkalmakkor lehetőség nyílik arra, hogy ezek a behozott könyvek egymással elcserélhetők legyenek.

Az Állatkert a játék ideje alatt is várja további érdeklődők és csatlakozó csoportok vagy helyszínt adó intézmények jelentkezését: info@miskolczoo.hu, /46/ 332-121.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek