2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Idősek napi gála

Október az idősek hónapja. Ebből az alkalomból a megyeháza dísztermében köszöntötték a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Idősügyi Tanács és a nyugdíjasok megyei és városi képviselete nevében a megye szépkorúit képviselő csaknem 200 nyugdíjast.

A rendezvényen kulturális műsorral, népdalokkal és versekkel kedveskedtek az időseknek, majd Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte az ünneplőket. Beszédében elmondta: a megyében körülbelül 25 ezer nyugdíjas él, róluk szól majd az október hónap. Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén köszöntik a szépkorúakat.

Szociális konferencia

A B.A.Z. Megyei kórházban pedig a köszöntés mellett, Szociális Konferenciát szerveztek, amelyen Soltész Miklós államtitkár bevezetője után, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az  árvíz utáni szociális helyzetről beszélt. Szó volt még az egészségbiztosító által nyújtott szolgáltatásokról, valamint az idős otthonokban való elhelyezésről is. Dudás Péter, a Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese pedig, a már oly sokszor hiába emlegetett személy- és vagyonvédelemről szólt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek