2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kósa: „A város olyan, amilyenné a lakói teszik”

Lakossági fórumot tartott hétfőn este dr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón, és a fórum bevezető előadásában dr. Kriza Ákos azt hangsúlyozta: a ’90-es évek végén a két megyeszékhely még azonos szinten állt, azóta azonban Debrecen fényévekkel megelőzte Miskolcot.
Kósa Lajos azt mondta, hogy Miskolcnak is munkahelyekre van elsősorban szüksége, hiszen Debrecen is azért fejlődött ennyit, mert az elmúlt öt évben 5000 munkahely létesült. Ráadásul olyan munkahely, amelyben a hozzáadott érték magas, így ezzel egy magasabb jövedelem egy igényszint is együtt jár, s így a kereskedelemtől a szolgáltatásig minden fejlődhet a városban.Példaként említette a biotechnológiát és a biomechanikát, valamint a gyógyászattal összefüggő szolgáltatásokat, melyek tudásbázisát a helyi egyetem teremti meg.
Mint mondta: Itt is meg vannak ezek a lehetőségek, hanem jobbak mint máshol, csak ezeket senki nem használta ki.Miskolcnak a rendszerváltozást követően a hagyományos iparágak összeomlása után nem sikerült a lépésváltás. Az akkori városvezetésnek nem a kohászat megmentéséért kellett volna kuncsorognia a kormánynál, hanem ki kellett volna találni az új utat, hiszen ha az a száz millió forint körüli összeg amelyet az LKM kapott máshol hasznosult volna, akkor ma Miskolc egy gazdag, jól menő város lenne.
A fórumon résztvevők kérdezhettek is a két politikustól. Többen feszegették a kisebbséggel kapcsolatos kérdéseket és azok megoldását.Kósa Lajos és Kriza Ákos a fészekrakó programmal kapcsolatos problémákra, és a bűnözéssel kapcsolatos kérdésekre azt a választ adták, hogy az érintettek bevonása és egyeztetés nélkül ezekre a kérdésekre nem születhetnek jó megoldások.” Nem a szegregációt kiáltó Rózsadombiakra kell nekünk itt hallgatnunk,- mondta Debrecen polgármestere, hanem meghozott törvényeket érvényesíteni, rendet teremteni, és azt betartatni. Elképzelhetetlen, hogy egy sajátságos kultúrával, családi tradícióval rendelkező népcsoportot beszoríthatunk a panel körülmények közé, s ott ne okozzanak életvitelükkel feszültséget. Olyan életkörülményeket kell biztosítani a város vezetésének a cigányoknak, hogy ez fel se merülhessen. Mi megoldottuk a roma kérdést, az Ő elégedettségükre, pedig nekünk sincs kevesebb mint Miskolcnak.”
Azt mindketten hangsúlyozták, hogy a város vezetése elvesztegette az időt, nem jutott nyolc év alatt ötről a hatra, így mindenképpen lépésváltásra van szükség.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek