2024. 07. 30. kedd

Judit, Xénia
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kvadpálya a város határában – Bringás siker

Kvadpálya a város határában – Bringás siker

A technikai sportokat kedvelők számára örömteli hír, hogy egy új kvadpályát alakítottak ki Ózd határában. A fiatalok számára különösen a nyári hónapokban lehet csábító a divatos négykerekű járművek kipróbálása. Jó hír a kétkerekűek szerelmeseinek is érkezett: országúti Európa-bajnokságon, az eddigi legkeményebb kerékpáros versenyén az 57. helyen végzett az ózdi Fábián Norbert. A pályát kezdők is kipróbálhatják.

A táblai buszforduló melletti területen adták át a közelmúltban a kvadpályát. A nehézségi foka nem magas, a pálya egyáltalán nem bonyolult, így azok is kipróbálhatják a motort, akik esetleg még soha nem vezettek ilyet. A tulajdonos néhány esztendővel ezelőtt a gokarttal próbálkozott Ózdon, most a kvadon a sor.

– Ilyen kezdeményezés még nem volt a városban, korábban a gokartot is szerették az emberek, most bízunk benne, hogy közkedvelt lesz a kvad is. A pálya minden nap délelőtt 10 órától este nyolcig tart nyitva – mondta el érdeklődésünkre az üzemeltető, Votteler Mónika.

A kvad járműbesorolása sokáig nem volt megoldott, de július 1-jétől már közúton is használható, igaz csak rendszámmal ellátva. Mostantól ezt a rendőrök fokozottan ellenőrizhetik.
Helytállt az ózdi bringás

Az eddigi legkeményebb kerékpáros versenyén az 57. helyen végzett az ózdi Fábián Norbert. A Belgiumban zajló országúti Európa-bajnokság 37 kilométeres időfutamán az U23-as kategóriában a sportoló egyedül képviselte hazánkat. A rendkívül erős mezőnyben, szeles időjárási körülmények között végül 54 perc 44 másodperces időeredménnyel ért célba. Fábián életében először tekerhetett olyan riválisok között, akik már a világ leghíresebb körversenyein is indulnak.

A kerékpározó részt vett már utánpótlás Európa-bajnokságon, de úgy gondolja, az Eb U23-as mezőnyében már csak ott lenni is nagy megtiszteltetés. Kiutazása előtt azt nyilatkozta, jó lenne legalább az első ötvenben végezni. Végül nem sokkal marad el ettől a helyezéstől.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek