2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kiencven millió közmunkabér az árvízsújtotta Felsőzsolca és Ónod helyreállítására

Közmunkások dolgozhatnak két hónapig Felsőzsolcán háromszázan és Ónodon negyvenketten, hogy az árvíz utáni helyreállítási munkákat elvégezzék.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Közmunka Tanácsának ár- és belvíz utáni helyreállítást segítő pályázatán 90 millió forintos támogatást nyert a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása. A programot hétfőn índították.Káli Sándor, a társulás elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elnyert összegből két hónapon át 342 ember dolgozhat a helyreállítási munkálatokon. Az árvíz által leginkább sújtott két település, Felsőzsolca és Ónod részesülhetett a segítségből.

Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere azt mondja, jókor jött a segítség, így esély van rá, hogy még a rossz idő beállta előtt el tudják végezni a legfontosabb munkákat. A városban a homokzsákok összeszedését, s az egybegyűjtöttek kiürítését, a sérült védművek javítását, a védekezés közben keletkezett károk helyreállítását végzik a közmunkások. A polgármester hozzátette, ha a vis maior kerethez hozzájutnak, akkor megkezdődhetnek majd a konkrét helyreállítási munkák is Felsőzsolcán.Itt mostanáig185 ház dőlt össze, vagy vált menthetetlenné, de számuk napról napra több lesz.

Bacsó János, Ónod polgármestere arról tájékoztatott, hogy a településükön 42 közmunkás kezdte meg a munkát, ők gáterősítés mellett a 11 bontásra ítélt házak eltakarítását is elvégzik, egy arra képzett csapattal, majd a területüket befüvesítik. Oda többé nem adnak ki építési engedélyt. Eddig 11 házról született bontási határozat, három még döntés alatt van. A családoknak a településen eladó házakból vásárolnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek