2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elsősorban munkahelyek kellenek Miskolcra

Ahhoz, hogy itt munkahelyek teremtődjenek elsősorban helyi cégeket kell megerősiteni-mondta Dr Kriza Ákos,  a Fidesz miskolci polgármesterjelöltje. Dr. Kriza Ákos a szerdai sajtóreggelin válaszolt a  sajtó kérdéséire. Bevezetőjében elmondta hogy elsősorban munkahelyeket kell teremteni Miskolcon-a munkanélküliség 11% felett van miközben Szegeden –amely szintén baloldali irányítású város-ez 5,5 százalék. Rendkívül fontosnak tartja a befektetők idetelepítését, és lát is jelentős érdeklődést,különösen mióta csökkent a vállalkozási nyereségadó.De jelenleg Miskolcon nincs megfelelő terület-a meglévő ipari park kicsi, ezért együtt kell működni  a környező településekkel.
Új technológiákat, innovatív iparágakat kell letelepíteni a városban hogy itt maradjanak a diplomások. Erre van is lehetőség – például az informatikában amelyben sikeres helyi cégeket tömörítő klaszter is van Miskolcon, és indítható, támogatható projektek vannak.

A helyi vállalkozások megerősítése nélkül azonban nem lehet előre lépni-mondta-ezért sokkal több munkát megbízást kell a városban a helyi cégeknek adni, és nem kívülről jövőknek. – Helytelenítem azt az eddigi gyakorlatot, hogy a megbízásokat kiszervezték külső cégeknek.Túl sok pénz folyik el így a városból.Ezeket a csapokat el kell zárni.Át kell vizsgálni azokat a beruházásokat amelyek még csak tervező asztalon vannak, és csak azokat támogatjuk majd, amelyek erősítik a város gazdaságát, munkahelyeket teremtenek

A negyven – az önkormányzati cégeivel együtt – hatvanhét milliárdra becsült adósság nagyon sok, ezt csak akkor lehet csökkenteni, hogy a bevételeket növeljük.

Újságírók kérdéseire válaszolva elmondta: megfizethető és kulturált strandoknak kell a városban működniük, a tapolcait pedig önkormányzati beruházásban kell újjáépíteni. Biztos hogy nem sikeres a kórházi összevonás – a diósgyőri kórház tengődik, a Misek úszik az adósságban –  szerinte ezen változtatni kell.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek