2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Húszmillióból készül el az ózdi panelpálya

Már bontják az ózdi stadion tekecsarnokának a belső részét. Az 1969-ben átadott létesítményben egy új panelpálya kialakítása kezdődött meg. Mindennel együtt jó két hónap lesz a beruházás, ezért a Szuperligás tekecsapat az őszi mérkőzéseit idegenben játssza le.

Jelenleg játékra alkalmatlan a régi öntött tekepálya Ózdon, de csak átmenetileg. Néhány nap bontás után már az építés következik. A közbeszerzési eljárás szabályszerű lefolytatása miatt kicsit elhúzódott a munkák kezdete, de szűk két hónap alatt így is a beruházás végére érnek. A pályázaton elnyert összeg nagy részét a panelpályára és az elektronikára fordítják.
– Pályázati forrásból húszmillió forintot nyert erre a célra az önkormányzat – fogalmazott Veres Zoltán, az Ózdi Sportcentrum Kft. ügyvezetője. – Ebből mintegy 16 milliót költünk a pálya és az elektronika kialakítására, a fennmaradó összegből pedig az ajzat
készül el, valamint az öltözők tisztasági festését is elvégezzük. A befejezés határideje október 15-e, de ettől szeretnénk hamarabb végezni a munkával. A tekecsarnok már több mint negyven éves, ezért valóban ráfér már a felújítás.
A beruházás miatt erősen átalakul a férfi tekézők őszi programja is. A bajnokság első felére kiírt hazai mérkőzéseket kivétel nélkül idegenben vívja meg az együttes, de a tavaszról előrehozott két találkozót már a saját környezetében játssza le az Ózd VFTC.
– Már megkaptuk az értesítést a versenybizottságtól, hogy ősszel mindenhová utazunk – mondta Bialaszek György, az Ózd VFTC játékos-ügyvezetője. – Nem tehettünk mást, a felújítás miatt csak ez volt az egyetlen megoldás. A hazai és a nemzetközi kupára való felkészülésünket ugyan hátráltatja a beruházás, de a klubnak is érdeke, hogy elkészüljön a panelpálya. A sorsolásban egyébként két tavaszi mérkőzést előrehoznak őszre, azt már Ózdon rendezhetjük meg.
A panelpálya kialakítása országos előírás, a 2011/2012-es idényben már csak olyan csapatok indulhatnak a legmagasabb osztályban, akik ilyennel rendelkeznek. Ózdon két hónap múlva már egy korszerű, új és vélhetően egy sokkal szebb arculattal rendelkező tekecsarnokba érkeznek majd a sportolók,-írja az ozd.hu.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek