2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Útjára indult a „mezőőri kommandó” Putnokon

Putnokon a település polgármestere, egyben a térség országgyűlési képviselője és a megyei rendőrfőkapitány a társszervek vezetőinek bevonásával bemutatta és útjára indította a rendőrökből, erdészekből és mezőőrökből álló „mezőőri kommandót”, amely hétfőtől teljesít szolgálatot.

A városháza dísztermében a médiumok képviselőinek jelenlétében Tamás Barnabás Putnok polgármestere, országgyűlési képviselő, Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei főkapitány, Dr. Varga László r. alezredes, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője és Görömbei Zoltán r. alezredes, a Putnoki Rendőrőrs parancsnoka az Északerdő Zrt és a Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vezetőivel közösen ismertették a mind szélesebb együttműködésen alapuló járőrszolgálat alapvető céljait és indokoltságát.

 

 

Az együttműködésben érintettek főként a mezőgazdasági területeken, erdőkben és hétvégi házas övezetekben látnak majd el feladatot annak érdekében, hogy visszaszorítsák és mind hatékonyabban lépjenek fel a tulajdon elleni szabálysértéseket elkövetőkkel szemben.
A közös szolgálat főbb lényegi tartalmi elemeinek vezetők által történő ismertetését követően a frissen debütáló „mezőőri-kommandó” rendőrségi quadokkal, terepjárókkal, illetve erdészeti cross-motorokkal megkezdte közös feladatellátását.

Információs háttér:

A közelmúltban kihirdetett, a közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló törvény szigorító rendelkezései értelmében 2010. augusztus 19-től a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői – legyenek azok fiatal vagy felnőtt korúak – elzárással is sújthatóak lesznek. A rendőrség többek között ezen ügyekben is a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében úgynevezett „bírósági eljárást előkészítő eljárást” folytat majd le, melynek során az eljárás alá vont személyt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti.

Az elmúlt hónapok természeti csapásai jelentősen érintették az erdő- és mezőgazdálkodási tevékenységet. A mezőgazdasági károk következtében várható élelmiszer árnövekedés a tulajdon elleni szabálysértések számának emelkedését vetítheti előre.

A térségben az elkövetőkkel szembeni hatékony fellépés és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében hívta életre az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse a rendőrök, erdészek és mezőőrök közreműködésével működő úgynevezett ”mezőőri-kommandót”.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek