2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Folyik a helyreállítás a tornádó és a vihar után

Mintegy 150 esethez riasztották a mezőkövesdi tűzoltóságot a hétfő esti tornádószerű vihar után.

Hétfő este 17 óra 38 perckor érkezett az első bejelentés a kövesdi tűzoltóságra, miszerint Mezőkövesd és Borsodivánka között a nagy erejű szél kidöntött egy villanyoszlopot. Azt követően pedig folyamatosan csengett a telefon a központban.
A vihar során kialakult tornádó elsőként a Kavicsos-tó környékén söpört végig, ahol fákat döntött ki. Aztán szerencsére, elkerülve a település jelentősebb részét a mezőgazdasági területeken folytatta tombolását a nem mindennapi természeti jelenség.
„A 3. számú főúton mintegy tucatnyi villanyoszlopot döntött ki a vihar, illetve a tornádó mintegy 500 méteren letarolt egy erdősávot is. Azonban Mezőkövesden a legnagyobb gondot a tornádó utáni özönvízszerű esőzés és a nagy szél okozta” – mondta el Koroknai Péter, a Mezőkövesdi Tűzoltóság tűzoltóparancsnoka.
A szél az egész település területén fákat döntött meg, a víz pedig elöntötte Mezőkövesd főutcáját, a környező mellékutakat, az alacsonyan fekvő szuteréneket, pincéket.
Összességében mintegy száz bejelentés érkezett a Mezőkövesdi Tűzoltóságra, így a szabadnapon, szabadságon lévő tűzoltókat is berendelték, így mintegy 10 fővel tudták erősíteni a szolgálatban lévő mentőcsapatot.
A vihar levonulását követően az éjszaka és kedd délelőttig mintegy 38 esetben tudtak ténylegesen beavatkozni a tűzoltók, azonban még most is több olyan helyszín, hely van, ahol nem tudták megkezdeni a szivattyúzást, mert nincs hova szivattyúzni.
Folyamatosan folyik a kárelhárítás, a fák kivágása, a szivattyúzás. A tűzoltóparancsnok szerint valószínűleg szerda délutánig, legkésőbb csütörtök délelőttig sikerül a vihar által okozott károkat teljes mértékig orvosolni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…