2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A dilettáns főjegyző politikai akciója

A Miskolci Szocialisták az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünkhöz:
„A Miskolci Szocialisták megdöbbenve értesültek arról, hogy dr. Kovács János megyei főjegyző – jóval a törvényben rögzített határidőn túl – csak tegnap végzett a miskolci önkormányzati választókörzetek végleges felosztásával. Főjegyző úr ezzel is bizonyította, hogy bírálataink jogosak munkájával kapcsolatosan, ténykedését a totális dilettantizmus jellemzi. Továbbra is tiltakozunk a választókerületek felosztása ellen, amely nélkülöz minden szakmaiságot, s melyben sem a választókerületek létszámarányát, sem pedig Miskolc földrajzi adottságait nem vette figyelembe.
Tiltakozunk a választókerületek politikai indíttatású felosztása ellen is: a megyei főjegyző ugyanis törvényellenesen, dr. Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselővel közösen alakította ki a választókerületek határait. Ezt a tényt a főjegyző úr egy korábbi nyilatkozatában el is ismerte.
Az elmúlt hetek történései Miskolcon is – csakúgy, mint a megye és az ország több településén – bebizonyították, hogy a Fidesz gátlástalanul igyekszik maga alá gyűrni politikai ellenfeleit. Teszi ezt a legtöbb esetben minden szakmai indokot nélkülöző, gyakran törvénysértő módon, s ezzel veszélyezteti a 20 éve kialakult magyar önkormányzatiságot.”

Miskolci Szocialisták

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek