2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Megújul az ESZEI

Ünnepélyes projektnyitót tartottak a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet épületének bejárata előtt július 22-én.
A rendezvényt a Megyaszói Fúvószenekar előadása nyitotta meg. A megjelenteket Rónavölgyi Endréné polgármester köszöntötte, majd hangsúlyozta, hogy Szerencs Város Önkormányzata több mint 900 millió forint pályázaton elnyert támogatás segítségével tovább javítja a városban és a környékén élők egészségügyi ellátását. A Szerencsi Kistérségi Szakorvosi Ellátó Központ fejlesztése című projekt keretében megtörténik a szerencsi rendelőintézet teljes épületének felújítása, valamint a rekonstrukció keretében energiatakarékossá válik a fűtés és a világítás. Megtörténik a fizikai állagmegóvás, a műszaki színvonal emelése, a létesítmény környezetének, udvarának felújítása, baleset-mentesítése, kerékpártároló elhelyezése, továbbá a szocializációt segítő helyiségek, mellékhelyiségek kiépítése akadálymentes kialakítással.
Dr. Bobkó Géza igazgató-főorvos beszédében elmondta, hogy az egynapos sebészethez, kúraszerű ellátáshoz két műtő és két kórterem kilenc ággyal áll majd rendelkezésre. A rendelőkben korszerű műszerek érkeznek, megvalósul az épület komplex akadálymentesítése és informatikai fejlesztése. A beteg és a dolgozók részéről is egyaránt sok türelmet és megértést kért, hiszen ezek a munkálatok előreláthatólag 2010. december 31-ig fognak tartani, de a rendeléseket minden körülmények között megtartják, még ha nem is az intézet épületében.
Az ünnepség zárásaként ismét a Megyaszói Fúvószenekar műsora csendült fel, majd a munkaterületet átadta Rónavölgyi Endréné, Szerencs város polgármestere a kivitelező Jánosik és Társa Kft.-nek. Király Judit

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek