2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Tippek gamer egér választásához

Manapság az üzletek kínálatában rengeteg gamerek számára fejlesztett eszköz áll rendelkezésre. Az óriási választékban nehezen tudunk eligazodni, nem mindig a leginkább ámulatba ejtő darab a leghasználhatóbb.

A SmartDiszkont egerei és billentyűzetei kifejezetten a számítógépes játékok kedvelőinek összeállított termékekből álló kollekciót jelentik. Az egyszerűtől a designelemekkel gazdagított lélegzetelállító eszközökig mindent megtalálsz, ráadásul mindezt elérhető áron.

Az egér kiválasztásánál fontos a kényelem

Egy vérbeli játékos napi több órát tölt a kedvenc szórakozásával, ezért kényelmi szempontból fontos, hogy a termék ergonómiája jó legyen. Legyél profi játékos vagy éppen kezdő, van néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni. Ne legyen túl sok plusz gomb az egéren, ezzel kizárjuk a véletlen kattintások lehetőségét.

A sebesség is mérvadó

A gamer egerek többsége extra érzékenységgel rendelkezik, egyetlen pici mozdulattal a kurzor a képernyő egyik oldaláról a másikba villan. Fontos szempont választáskor, hogy ezen a sebességen állítani tudjunk. Mindegyik játék más tempót kíván meg, az egyes feladatok elvégzésére különböző sebességre lehet szükség. Lényeges mérőszám a polling rate mutató, melyet Hz-ben adunk meg. Azt jelzi, hogy másodpercenként hányszor tud frissülni a kurzor státusza. A vezetékes típusok mérőszáma (100 Hz) általában a duplája a vezeték nélküli társaikkal szemben.

Választáskor az érzékelő sem elhanyagolható

A profik nem bízzák a véletlenre, fontos számukra a precíz beállíthatóság és a személyre szabhatóság, hiszen a feladat hibátlan elvégzéséhez lényeges a pontosság. Az optikai egerek nem teljesítenek túl jól, ugyan olcsóbbak, de sima fényes felületen gyengék. Lézeres társaik már bevethetők a játékra, jobb az érzékelési képességük, a kurzor mozgása is gyorsabb és stabilabb, sokkal megbízhatóbban működnek.

A görgő minősége is fontos

A régmúltban léteztek olyan egerek, amiknek nem volt görgője, ez nem túl szerencsés, hiszen fontos része az egérnek, leegyszerűsíti a képernyőn való fel- és lefelé mozgást. Játék szempontjából akkor használható, ha precíz és pontos, elég érzékeny, nem akad, szakadozik mozgatás közben.

A testre szabhatóság is előnyt jelent

Számos lehetőség adott a gamer egerek beállításaiban, ilyen például az egyes gombok funkciójának meghatározása, az érzékelők finomhangolása, a különböző sebességek beállítása. Fontos, hogy minden gomb ott legyen, ahogy neked kényelmes, és mindig a tempódra legyen szabva a sebesség is.

A világítás kérdése inkább már egy extra

Általában a beállításokban azt is szabályozhatjuk (ha a választott egér rendelkezik ilyen funkcióval), hogy világítson vagy ne, vagy hogy milyen módon és színekben tegye ezt. Azt gondolnánk, hogy csak látvány szempontjából van ennek jelentősége, de jó, ha tudjuk, hogy a színek és a fények nagy hatást gyakorolnak hangulatunkra.

Amennyiben gamer egér vásárlása előtt állsz, lényeges kérdés a precízség, a beállítási lehetőségek és a kényelmi funkciók figyelembevétele. /X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…

További cikkek