2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Újra megnyitotta a Magyar Közút a hollókői utat

Több mint két héttel ezelőtt az intenzív esőzések miatt burkolatbeszakadás keletkezett a Nógrád megyei Felsőtold és Hollókő közötti közúton. Tegnap a Magyar Közút Nonprofit Zrt. súly- és sebességkorlátozással bár, de ismét megnyitotta a szakaszt, miután elvégezték az ideiglenes helyreállítási munkákat. A Közút kéri, hogy az autósok tartsák be ezeket a korlátozásokat.

A folyamatos és intenzív esőzések következtében megindult rézsűcsúszás és áteresztörés után burkolatbeszakadás keletkezett 2010. június 21-én hétfőn a Szécsény és Pásztó összekötő út Hollókő és Felsőtold településekhez közeli szakaszán. Az altalaj teljesen átázott a pályaszerkezet alatt, így a keletkezett úgynevezett aláüregelődés miatt az utat teljes szélességben lezárta a Magyar Közút. „Múlt héten megkezdtük a feltáráshoz szükséges előkészítő munkálatokat, hogy a lehető legpontosabb információval rendelkezzünk a kár mértékéről. Ezt követően elvégeztük az ideiglenes helyreállításhoz szükséges munkálatokat. Így a tegnapi nappal kezdődően feloldottuk a teljes zárat az úton és 20 km/h-ás sebességkorlátozás, illetve 7,5 tonnás megengedett össztömeg korlátozás mellett megnyitottuk az utat” – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. „A korlátozásokra azért van szükség, mert az úthibát előidéző talajmozgás nem szűnt meg, így az ennél nagyobb terhelés ismét sokat ronthatna az út állapotán. A súlykorlátozás az autóbusz forgalmat nem érinti.” – tette hozzá a szóvivő.

A közútkezelő türelmet és megértést kér az autósoktól, és hangsúlyozza, hogy a korlátozások betartása közös érdek, mert a végleges javítást is hátráltatja, ha az ideiglenes javítás tönkremegy.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek