2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Káli Sándor: Hogyan segít majd a kormány?

A mai Parlamenti ülésen felszólalt Káli Sándor,/MSZP/ országgyűlési képviselő, s azonnali kérdést intézett a belügyminiszterhez: hogyan kívánja segíteni a kormány az árvíz utáni kármentesítést és helyreállítást?

A képviselő kérte, hogy ismételten vizsgálják át a közfoglalkoztatottak helyzetét, mert az önkormányzatok a „hadra fogható” embereknek szeretnének munkát adni az árvíz sújtotta területen. Kérte a törvények,rendeletek módosítását,hogy változtassanak azon, hogy a kétszáz napnál többet dolgozóknak, most az idő sürgetése miatt ne kelljen három hónapot várniuk, hogy újra dolgozhassanak.
Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára válaszában elmondta: a következő kormányülés foglalkozik majd azzal, hogy az út a munkához program keretében hogyan lehet bevonni a bontásba, a romeltakarításba és a helyreállításba a közfoglalkoztatottakat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…