2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Könyvbemutató

Könyvbemutató

Könyvbemutató2010. JÚLIUS 9-ÉN, PÉNTEKEN 14 ÓRAKOR

A DIÓSGYŐRI VÁR INFORMÁCIÓS KÖZPONTJÁBAN

(Miskolc, Vár utca)

Tavaly novemberben volt 40 éve, hogy megalakult a Kaláka együttes. Mozgalmas, izgalmas, tevékeny négy évtized után érdemes leltárt csinálni. Felmérni mi történt, hogy történt. Nosztalgiázni egy kicsit: feleleveníteni a szép, meg a kevésbé szép dolgokat, hisz ennyi időbe sok minden belefér. Hány koncertjük volt, hány km-t utaztak minden lehetséges közlekedési eszközön, hány külföldi turné Japántól Brazíliáig, hány dalt írtak, hány ember hallgathatta őket, hány ember láthatta pl. a Magyar népmeséket, hányan dúdolgatják a dalaikat, hányan szerethették meg általuk a költészetet, hányan vettek miattuk hangszert a kezükbe.

Sok-sok kérdés, számszerű válasz persze a legtöbbre nincs, de a száraz adatok helyett, egy olyan riport- és fotógyűjteményt vehet a kezébe az érdeklődő, amelyben nagyon is emberközeli dolgokról van szó. Az interjúkat Krizsó Szilvia készítette az együttes jelenlegi és egykori tagjaival. A beszélgetésekben elhangzottakat 380 fekete-fehér, illetve színes fénykép illusztrálja. A szép kiállítású könyv a Cartaphilus Kiadó gondozásában jelent meg a 81. Ünnepi Könyvhétre.

A kötet ajándék-melléklete a 2009. december 27-i Meglepetéskoncert 180 perces DVD-je. (A korong önállóan kereskedelmi forgalomba nem kerül.)

 

A könyvet bemutatja: Némethi Lajos az Európa-ház igazgatója.

Zenél a Kaláka együttes.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek