2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Kaláka fesztivál a Diósgyőri várban

Harmincegyedik alkalommal rendezik meg Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei rendezvénysorozatát, a Kaláka fesztivált. A Diósgyőri várban péntektől vasárnapig tartó eseményen fellép az egyik legfontosabb európai világzenei előadó, Miquéu Montanaro és zenekara is.

A Kaláka fesztiválon évről-évre a folk- és világzenét játszó zenekarok ismert hazai és nemzetközi előadói lépnek fel. Idén többek között a Muzsikás, a Firkin, Ferenczi György és a Rackajam, a RotFront, a Régimese, az Occi-Cant, és a Zef. Természetesen színpadra lép az összművészeti rendezvény névadója és házigazdája is, az idén 41 éves Kaláka együttes.

Az idei program egyik leginkább várt koncertje Miquéu Montanaro francia zeneszerzőé és muzsikusé lesz. Az egyik legfontosabb európai világzenei előadó számtalan hangszeren játszik, köztük harmonikán, fúvós hangszereken, dobokon, és különböző egzotikus instrumentumokon. Miquéu Montanaro a Diósgyőri várban fiával, Baltazar Montanaro hegedűvirtuózzal lép fel.

Az idei Kaláka fesztiválon a koncerteken kívül lesznek kiállítások, filmvetítések, gyerekprogramok, táncházak és népművészeti vásár is. A hagyományoknak megfelelően szombat délelőtt rendezik a gyerekfesztivált, amelyen fellép a Kaláka és egy bábos-zenés-mesés produkciót is láthatnak az érdeklődők Écsi Gyöngyi előadásában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek