2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Retro autók foglalják el szombaton a budapesti bolhapiac parkolóját

Közel 100 „keleti” autó fogja elfoglalni a budapesti Bakancsos piac parkolóját október 28-án, szombaton 15 órától. A retro járművek egy része épített autó, így különleges autócsodákkal is találkozhatnak majd az érdeklődők, sőt a Lowburg autókat is közelebbről megismerhetik azok, akik ellátogatnak a Cream of East – Kelet Krémje elnevezésű találkozóra.

Szombaton néhány órára a budapesti Bakancsos úti bolhapiac parkolója a ’80-as éveket idézi majd, ugyanis olyan keleti blokkos autókat csodálhatnak meg az érdeklődők épített vagy gyári formában, mint a Trabant, a Lada, a Kispolski, de olyan már-már feledésbe merülő márkák is megjelennek majd, mint a GAZ, az UAZ, vagy éppen a Tavria. Ráadásul olyan autókülönlegességek is feltűnnek majd, mint a Lowburg.

A Lowburg nem más, mint a Wartburg, csak alacsony kivitelben. A Lowburgokért egyre többen rajonganak itthon is, ezért már hagyomány, hogy minden évben nyaranta megrendezzük a Lowburg Camp találkozókat Balatonberényben, amelyen autó szépségversenytől retro autófelvonulásig minden van . A Bakancsos úti piac parkolójába szervezett találkozóra pedig egyfajta évzáró rendezvényként tekintünk, legközelebb már csak jövőre találkozunk, például újra a Lowburg Camp-en.” – számolt be Szabó László, a Lowburg Friends Camp megálmodója és szervezője.

A DDR DeLuxe és a Lowburg által szervezett találkozón természetesen nem csak négykerekűek, hanem motorkerékpárok is lesznek. Olyan ikonikus márkák parkolnak be az autók közé, mint a Simson vagy a Babetta.

Bár a bolhapiac a tumultus elkerülése miatt ez idő alatt már nem lesz nyitva, a helyszínválasztás nem volt véletlen, az is természetesen a retro jegyében történt.

Rendszeres látogatója vagyok a Lowburg Camp találkozóknak és adta magát, hogy az évzáró rendezvény a Bakancsos úti bolhapiac mellett legyen, hiszen elég nagy a parkolónk, és hol máshol kaphatnának helyet a retro autók, ha nem egy retro jegyében működő piac mellett. Ráadásul nekem is van egy saját, épített Trabantom, amit természetesen én is elhozok a rendezvényre.” – mondta Dömötör Ákos, a piac tulajdonosa.

A retro hangulatot erősíteni fogja a piacon üzemelő büfé is, hiszen többek között óriás retro hamburgerrel, forró teával és lángossal várják az érdeklődőket.

A retro életérzésnek szerintem elengedhetetlen része például a lángos. Ráadásul most lett hungarikum a magyarok ezen étele. Mi pedig szokásunkhoz híven Budapest legnagyobb lángosával várjuk a vendégeket. A retro autók egyébként erősen idézik majd a szocializmus hangulatát, és ami biztosan mindenkinek eszébe jut azokból az időkből, az az ingyen sör és virsli. Mi most annyi különbséggel idézzük fel ezt a hangulatot, hogy nem a sör és a virsli lesz ingyen, hanem minden gyermek kap egy ajándék palacsintát.” – mondta Pintér Péter, a Bakancsos úti piac büféjének üzemeltetője.

Aki tehát egy kis nosztalgiára vágyik retro hamburgerek, lángosok és nem utolsó sorban például NDK-s retro vasak társaságában, azt szeretettel várják szombaton 15 órától sötétedésig a XVII. kerületi bolhapiac parkolójába.

Fotók (forrás: Lowburg Friends Camp)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…