2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Feljelentés Felsőzsolcáról az árvíz miatt

A főügyészséghez érkezett – Milánkovics Ernő, felsőzsolcai képviselő által küldött – beadvány szerint emberi mulasztások állhatnak az árvíz pusztításának hátterében.

 

Feljelentés PDF.

 

Milánkovich Ernő, a felsőzsolcai képviselő-testület tagja ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a megyei főügyészségen, mert azt szeretné, hogy a város lakossága világosan lássa, kit terhel a felelősség azért, hogy Felsőzsolcát eddig nem látott mennyiségű víz árasztotta el.

A feljelentésében Milánkovich Ernő úgy fogalmaz, hogy az árvíz kialakulása, annak okai nem pusztán a természet ereje, hanem emberi mulasztások eredménye is, mert az ártér beépítése, az M30-as autóút megfelelő megépítése, az árvízi védművek kiépítetlensége és a védekezésben tapasztalt hiányosságok felvetik a büntetőjogi felelősség kérdését. Milánkovich Ernő véleménye szerint az engedélyek kiadása, valamint az árvízi védekezés alatt a különböző hatóságok nem megfelelően és szabályszerűen jártak el, amivel Felsőzsolca lakosságának károkat okoztak.

 

Így fordulhatott elő, hogy 160 ház már összedőlt, s a statikusaok szerint még 250 fenyeget ez a veszély.

Most az ügyészségen a sor,hogy elutasítja-e a feljelentést, illetve nyomozást vagy feljelentés-kiegészítést rendelnek-e el az ügyben. Ehhez három nap áll rendelkezésükre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek