2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Gyermekszegénység és a gyermekek jól-léte az Európai Unióban

Gyermekszegénység és a gyermekek jól-léte az Európai Unióban

A gyermekek szegénységi kockázata Magyarországon és az EU országok többségében is magasabb, mint a felnőtt népességé. Az Európai Bizottság kiemelt célja, hogy a gyermekszegénység és a gyermekek társadalmi kirekesztettségének csökkentését előmozdítsa a tagállamokban.

A célt a statisztikai adatszolgáltatás koordinálásával, a jó, sikeres gyakorlatok megismertetésével és az egyes országok politikai gyakorlatának monitorozásával igyekszik elérni.  E törekvés egyik állomásaként a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet (a brüsszeli Applica intézettel együttműködésben), az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális és Egyenlő Esélyek Főigazgatósága megbízásából tanulmányt készített a gyermekek jól-létéről és szegénységéről.  
2011 első felében Magyarország adja az EU elnökséget. Ez különösen jó lehetőséget kínál arra, hogy – építve az Unió elkötelezettségére és arra, hogy éppen most készültek el a kutatás eredményei – Magyarország demonstratívan megerősítse a gyermekszegénység monitorozására vonatkozó, most formálódó nemzetközi gyakorlatot. Ezzel összefüggésben az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a TÁRKI konferenciát szervezett, amelyen a kutatás eredményeiből kiindulva keresték a politikai gyakorlat területén a hazai és európai továbblépés lehetőségeit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek