2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Jubileumi gazdanapok Szerencsen

Jubileumi gazdanapok Szerencsen

Jubileumi gazdanapok SzerencsenIdén 20. alkalommal ad otthont Szerencs a gazdanapoknak ezen a hétvégén.

– Az 1991-ben Hegyaljai Gazdanapok néven először megrendezett mezőgazdasági kiállítás történetében több jelentős fordulópont volt az évek során. Kezdetben a szerencsi termelőszövetkezet ondi telepe szolgált helyszínül a rendezvénynek.

Majd az ötödik évfordulót már a város központjában ünnepelhették a szervezők, kiállítók és látogatók, hiszen 1995-ben a program beköltözött a Rákóczi-várba és a városi sportcsarnokba, – mondta köszöntőjében Rónavölgyi Endréné, a város polgármestere, majd köszönetet mondott mindazoknak, és emléklapot adott át, akik ez alatt a 20 éve alatt sokta tettek a rendezvény sikeréért. Koncz György, az Agrárkamara elnöke nyitotta meg az idei Zempléni Eurorégiós Gazdanapokat – 2005-től viseli ezt a nevet – és megynyitójában azt hangsúlyozta, hogy negyon nagy dolog, hogy ebben az évben sikerült megrendezni a gazdanapokat, hiszen olyan természeti csapások érték a mezőgazdaságot megyénkben is, amelyek akár évekre is kihathatnak a gazdálkodásban.
A rendezvény szakmai védnökei a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. és a Tokaj Kereskedőház Zrt.

A megnyitó vendége volt Szerencsés János kassai főkonzul is, aki pohárköszöntőjében a határmenti települések összefogásának jelentőségéről beszélt. Az ünnepélyes ceremónia része volt a vásári díjak átadása  is, így díjat vehettek át:a KITE ZRT., a DORKER Kft., az ALBA Divani Bútor, a BVMK Kft., a Tokaj Kereskedőház Zrt., a Szerencsi Autó Kft., a Szerencsi Mg. Zrt., A MIFA Bútorbolt, A Shick 2005 Kft., Az Agráció Kft., A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete, az ODISYS Bt., a SPEEDEX Kft., és a Bayer Hungária Kft.

Szabó János vásárigazgatótól megtudtuk, hogy bár meglehetősen nehéz körülmények között kellett megszervezniük a kiállítást, azért 70 cég termékbemutatóját láthatja az idelátogató közönség.

Ma -szombaton –  a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a  szakembereket hívja vidékfejlesztési konferenciára a Rákóczi-vár történelmi falai közé. Juhász István ügyvezető elmondta, hogy a  konferencia a LEADER akciócsoportok bemutatkozásának és pályázati struktújának megismertetésére is lehetőséget ad.

S, hogy a nagyközönség se utnatkozzon, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét van díszmadár- és hüllőbemutató a Herman Ottó Természetvédők és Madártenyésztők B.-A.-Z. Megyei Egyesülete jóvoltából. Szombaton délután a szerencsi motorosok találkoznak a városközpontban.
A polgármesteri hivatal előtt felállított színpadon a mindhárom napra változatos kulturális programot szervezett a Városi Kulturális Központ és Könyvtár. Minden korosztály megtalálja a kedvére valót, mert nagyon változatos a program: lesz népzene, operett, nóta, rock and roll és moderntánc.

OBE

 

Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen Jubileumi gazdanapok Szerencsen

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek