2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Árvíz - Több mint ötmilliárd forint a lakossági kár Borsodban

Árvíz – Több mint ötmilliárd forint a lakossági kár Borsodban

Árvíz - Több mint ötmilliárd forint a lakossági kár BorsodbanMeghaladja az ötmilliárd forintot az elmúlt időszakban az árvizek által okozott lakossági kár mértéke Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ebben az összegben nincsenek benne az önkormányzati károk, valamint a védekezés költségei. A lakossági károk mértéke a megyei önkormányzat által a katasztrófavédelem, valamint a mérnök- és építészkamara segítségével elvégzett felméréséből derült ki. Csaknem háromszáz ház dőlt össze, vagy vált lakhatatlanná a megyében.

Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint: a lakossági kár mértéke vélhetően még nem teljes, és később is érkeznek még be kárbejelentések. A korábban kiköltöztetett 4500 emberből körülbelül ezren még mindig nem térhettek haza, sokuknak nincs is hová.

A kárfelmérésre azért volt szükség, hogy a kormány a kárösszegek ismeretében dönthessen a bajba jutott emberek megsegítésének lehetőségeiről. A megyei közgyűlés elnöke egy korábbi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a kormány ígérete szerint száz százalékban megtérítik az önkormányzati feladatokat ellátó ingatlanokban, valamint az utakban keletkezett károkat. Ugyancsak teljes mértékben kártalanítják azoknak a veteménnyel beültetett földeknek a tulajdonosait is, ahová a lakott területek védelmében engedték ki a vizet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek