2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Megkérdeztük: Mi lesz a szemétheggyel?

A ww.royalmagazin.hu hírportál „Megkérdeztük” rovatában szeretnénk foglalkozni ezzel a témával, amely „felrobbantotta” a facebook-ot, ezért a következő kérdésekre szeretnék választ kapni:
– Volt-e tudomásuk erről a rettenetes környezetszennyezésről?
– Ha most szereztek róla tudomást, akkor mit terveznek tenni?
– Mikorra takarítják el a területről ezt a láthatóan tervezetten ide hordott szeméthegyet?
Megkaptuk a válaszokat, s reménykedünk benne, hogy az illetékesek minél előbb intézkednek:
Kedves Erika!

„Borzasztó, amit látok a videón! Sajnos úgy látszik sokáig tart – ha egyáltalán elérhető – az emberek gondolkodását megváltoztatni! Tényleg nem kerül sokba, hogy az illetékes hulladéktelepre vigyék a szemetet, lomokat, ennek ellenére összefügghet az emberek anyagi helyzetével is!

Azt tudom Önnek leírni, hogy a VÜSZI Kft. a gödöllői terület közterületeinek illetve önkormányzati területeinek tisztaságával foglalkozik és sokat dolgozunk azon, közösen az Önkormányzat minden képviselőjével, közterület felügyelő kollégával, hogy minél nagyobb rend legyen a városban, hogy hasonlók ne forduljanak elő az általunk ellenőrzött helyeken!

Nem tudok nyilatkozni, hogy ki az illetékes az ügyben. Nyílván a terület tulajdonosát kellene megkérdezni, hogyan kerülhetett oda ennyi hulladék!”

Üdvözlettel.

Lukács Gábor

ügyvezető

VÜSZI Kft.

 

Tisztelt Orosz B Erika,

Bejelentését köszönjük. Engedje meg, hogy tájékoztassam arról,  hogy sem Kistarcsa Város Önkormányzata sem az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás nem rendelkezik hatáskörrel Kóka és Dány települések között illegálisan lerakott hulladék korábbi tulajdonosának beazonosítása és hulladékgazdálkodási hatósági eljárás megindítására.  A jogellenesen elhelyezett hulladék ügyében a hatósági eljárásokat a Kormány a hulladékgazdálkodási hatóság kijelöléséről  szóló 124/2021. (III. 12.) számú rendelete szabályozza, mely alapján immáron a területi hulladékgazdálkodási hatóság – jelen esetében a Pest Megyei Kormányhivatal – folytatja le az eljárást. Az illetékes megyei kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatósági eljárás keretében kötelezi az ingatlan tulajdonosát, vagy ha beazonosítható a hulladék korábbi tulajdonosa, akkor a hulladék korábbi tulajdonosát a szemét elszállításra.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását, és egyeben tájékoztatom, hogy jelen levelet másolatban Kóka és Dány település Polgármesterei részére is megküldésre kerül.

Üdvözlettel,

Fehér Helga

 

Kistarcsai Polgármesteri Hivatal

ÉKPN Társulás

2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.

Email: helga.feher@kistarcsa.hu

Web: www.kistarcsa.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek