2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Épül a miskolctapolcai szabadidőpark

Épül a miskolctapolcai szabadidőpark

Épül a miskolctapolcai szabadidőparkA Miskolctapolcán található egykori gyerekstrand területén szabadidőparkot alakít ki a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. Az áprilisban elkezdett munkát nagyban befolyásolta az elmúlt időszakban kialakult árvízhelyzet, ezért a park átadásának eredeti időpontját két héttel eltolták. Amint arról már beszámoltunk, a közgyűlés tavasszal elkülönített huszonötmillió forintot arra, hogy az egykori gyermekstrand területén sport- és szabadidőparkot alakítsanak ki a lakosok és a városrészbe látogató turisták részére. A munkálatok áprilisban elindultak, de az elmúlt időszak esős időjárása, és az ebből fakadó árvízi problémák miatt egy időre szüneteltették az építkezést.

Varga György, a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. ügyvezetője csütörtöki bejárásán elmondta, a hirtelen nagy mennyiségben lehullott csapadék a park területét is érintette, hiszen több része is víz alá került. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. embereinek az árvízvédelemre kellett koncentrálniuk, ezért a park építése rövid ideig szünetelt, így több mint egy hónap csúszást okozott. Az „angolpark” típusú létesítményt ugyan még nem száz százalékosan, de megnyitják az elkövetkezendő két héten belül. A létesítményben lesz egy információs pont, ahol a Miskolci Egyetem hallgatói adnak majd az érdeklődőknek felvilágosítást a szervezett programokról, vetélkedőkről.

A parkban lesznek olyan, ingyenesen igénybe vehető sportlehetőségeket, mint például kosárlabda-, foci- és teniszpályát, strandfoci- és röplabdapályát, valamint BMX/DIR truckpályát. A rongálások elkerülése érdekében a park estére bezár, de nyáron kitolják a nyitvatartási időpontokat, így reggel nyolctól este kilencig várja majd a látogatókat.


V. L.-obe

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek