2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Állandó a rendőri jelenlét a vízzel elárasztott településeken
Kiásott egy sírt, hogy pénzt szerezzen - Előzetesben a fiatalkorú sorozat-tolvaj

Állandó a rendőri jelenlét a vízzel elárasztott településeken

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízi veszélyhelyzetben több település csaknem teljesen víz alá került, jelentős értékű vagyontárgyakat, lakóingatlanokat árasztott el a víz.Egyes településekhez, illetve településrészekhez köthetően (Felsőzsolca, Miskolc, Edelény) több olyan híresztelések láttak napvilágot, mely szerint a kilakoltatott házaknál fosztogatók jelentek meg. Az elmúlt napokban a megye rendőri állományát az árvíz elleni védekezés miatt több ezer fővel megerősítették. Ezek a rendőri erők az árvízi védekezésben, a közterületi jelenlét erősítésében, a közrend-közbiztonság fenntartásában egyaránt részt vesznek.

A rendőrség valamennyi rendelkezésre álló technikai eszközzel: gépjárművekkel, csónakokkal, helikopterekkel biztosítja az elárasztott települések közrendjét.

Az árvízzel elöntött, és kitelepítéssel érintett köz és magántulajdonokban lévő lakó és egyéb ingatlanok, illetve utcák, településrészek felügyeletét, az értékek védelmét a rendőrség kiemelt fontosságúnak tartja, ezért ott a rendőrség jelenléte állandó és erős.

A megjelent híresztelésekkel ellentétben ez idáig sem a Miskolc keleti bevezető szakaszán lévő, víz alatt álló bevásárlóközpontokban, sem Felsőzsolcán, sem Edelényben nem kellett a közveszély színhelyén a tulajdonos felügyelete nélkül maradt lakóingatlanokkal kapcsolatban rendőri intézkedéseket bevezetni.

Az ár levonulását követően az utcákba, illetve lakóingatlanokba történő bejutás a rendőrség által ellenőrzött módon történik, az érintett utcákba a rendőrök csak az ott lakókat engedik be.

 

A megyében ez idáig két esetben kellett árvízi tolvajokkal szemben intézkedni

A nagyszámú rendőri jelenlétnek köszönhetően a rendőrök szinte azonnal elfogták azokat a tolvajokat, akik a megyében – közveszély színhelyén lévő ingatlanokból – próbáltak meg értékeket eltulajdonítani.

Szikszón vasárnap egy már évek óta lakatlan lakásból egy férfi szőnyeget akart volna eltulajdonítani. A kiérkező rendőrök még a helyszínen elfogták a tolvajt, vele szemben lopás miatt indítottak eljárást.

Az Abaújszántón szintén vasárnap történt esetben – egy közveszély színhelyén lévő ingatlanból – a tulajdonos által kimentett tárgyakat a ház előli utcarészről próbálták meg eltulajdonítani. A forrónyomos intézkedéseket a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetője személyesen vezette, az elfogott négy főt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette. Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrség lefoglalta, a tolvajokkal szemben közveszély színhelyén elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…