2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Hamarosan megnyílik a Föld Órája fotókiállítás a WWF szervezésében
Hamarosan megnyílik a Föld Órája fotókiállítás a WWF szervezésében

Hamarosan megnyílik a Föld Órája fotókiállítás a WWF szervezésében

Hamarosan megnyílik a Föld Órája fotókiállítás a WWF szervezésébenA WWF alapítvány 2010-ben is nagy sikerrel rendezte meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját. Az esemény alkalmából fotópályázatot is hirdettek, melynek legjobb képeiből kiállítást szerveznek. A kiállításnak idén a BPIX Digitális AlkotóCentrum ad helyet, mely a különleges alkalomra egyedi él digitális festészeti showval, a SplitDecoLive showval is készül. A WWF most már hagyományosan minden évben megrendezi a Föld Órája nevű kezdeményezést, mely idén március 27.-ére esett. Az esemlény ideje alatt az egy órán át tartó villanymentes időszak volt, a résztvevők lekapcsoltak minden lámpát, és kikapcsoltak minden elektromos eszközt. A kezdeményezés legfőbb célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az egyre pazarlóbb energiafogyasztásunkra, és a környezettudatos, takarékos energia felhasználás fontosságára.

A Föld Órájának kapcsán a WWF fotópályázatot is hirdetett, melyre rengeteg pályázat érkezett be. A BPIX Digitális AlkotóCentrum felajánlotta a WWF számára, hogy idén ők adnak helyet a pályázat legjobb képeiből készülő kiállításnak. Ennek az együttműködésnek az eredménye a 2010.06.08-án nyíló kiállítás, melyen a Föld Órája kapcsán készült fotók, digitális montázsok kerülnek bemutatásra. Sok kép a világ legnagyobb klímavédelmi eseményének idején készült, de vannak olyan fotók is, amelyek pont a sötétség és az indokolatlan fényszennyezés kontrasztját ábrázolják.

A jeles alkalomra a kiállítás lebonyolítása mellett egy különleges eseménnyel is készülnek a BPIX Digitális AlkotóCentrumot működtető művészek. A Föld Órája kiállítás megnyitóján a közönség láthat egy élő digitális festészeti showt, mely egy világszinten egyedülálló produkció. Az előadás során egy, a Föld Órájához kapcsolódó történetet fog megfesteni Orgoványi Gábor festőművész jelenetről-jelenetre, élőben, kivetítőn. Az előadást zenei aláfestés teszi még szinesebbé, így a szemet, a fület és a lelket egyszerre kényezteti.

A kiállítás 2010.06.08 és 2010.06.18 között lesz megtekinthető a BPIX Digitális AlkotóCentrumban, mely Budapesten, a IX. kerületben található a Ráday utca 31/B szám alatt. A kiállításról bővebb információk megtalálhatóak a galéria Facebook rajongói oldalán, a facebook.com/digitalisfesteszet címen, ahol friss információk mellett elérhetőek érdekességek is a digitális festészet világából, valamint hamarosan egy exkluzív Digitális festészeti minitanfolyam is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek