2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Kiásott egy sírt, hogy pénzt szerezzen - Előzetesben a fiatalkorú sorozat-tolvaj

Lánc-reakció a 3-as főúton

Lánc-reakció a 3-as főútonAz Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei az elmúlt napokban „láncméréseket” végeztek a  3. számú főúton. A sebességmérő műszereket a Szikszó és Tornyosnémeti, illetve Szikszó és Encs közötti útszakaszra telepítették. A négy akciónap idején összesen 153 gyorshajtót sikerült kiszűrni a forgalomból. Közigazgatási eljárás kezdeményezésére 94 esetben került sor, 51 esetben pedig összesen 633.000,- forint helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodókra a rendőrök. Figyelmeztetést 2 alkalommal, szabálysértési eljárást 4 esetben kezdeményeztek.

A 153 gyorshajtóból 84 fő külföldi volt. Ebből 52 fővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, 12 fővel szemben pedig 210.000,- Ft helyszíni bírság került kiszabásra.

A leggyorsabb autósok:

  • egy magyar állampolgár 70 km/óra helyett 125 km/óra sebességgel közlekedett lakott területen kívül.
  • egy szlovák állampolgár 50 km/óra helyett 98 km/óra sebességgel közlekedett lakott területen belül.
  • egy román állampolgár 50 km/óra helyett 87 km/óra volt lakott területen belül.

A legtöbb gyorshajtó:

Május 28-án pénteken sikerült a legtöbb gyorshajtót kiszűrni a forgalomból. Az 5 órás láncmérés ideje alatt összesen 61 gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök. Ebből 28 esetben közigazgatási, illetve 3 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 30 esetben pedig 343.000,- forint helyszínbírság lett kiszabva. A 61 gyorshajtóból 33 volt külföldi.

Információs háttér:

A 3. számú főúton megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzést – főként sebességmérésre irányuló akciót – az indukálta, hogy hazánkban, de megyénkben is az összes személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset legnagyobb hányadát, mintegy 40 %-át gyorshajtók okozzák. Az érintett útszakaszon pedig ebben az évben már három halálos kimenetelű közlekedési baleset történt, melyből kettőt külföldi személy okozott. A bekövetkezett, halálos kimenetelű balesetek a rendelkezésre álló adatok szerint mindhárom esetben a sebesség helytelen megválasztására, illetve a szabálytalan előzésre vezethetők vissza.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek