2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Mi a legjobb megoldás céges autó üzemeltetésére?

Amennyiben Ön céges autót szeretne üzemeltetni, alapvetően kétféle módszer közül választhat. Megvásárolhatja az autót a vállalkozás számára, vagy tartós bérlet formátumban veheti igénybe. Ma bemutatjuk önnek, hogy miért az autóflotta a legjobb megoldás.

 

Ügyintézési terhek megszűnése

 

Ha az Ön cégének tulajdonát képezi az autó, akkor számos teendője lesz vele, melyek megkeseríthetik a mindennapjait. Ide sorolhatóak például a szervizeléssel, gumicserével kapcsolatos ügyintézések, vagy a gépjárművel kapcsolatos adók nyomon követése.

 

De akár említhetnénk a biztosítások befizetését is, mely szintén egy ponttal növeli az elvégzendő feladatok listáját. Azonban ha Ön egy flottakezelő vállalkozásra bízza céges autója menedzselését, akkor egy csapásra megszűnnek az imént felsorolt terhek.

 

Ezen formáció keretein belül Ön egy havi bérleti díjat fog fizetni az autó használatáért. Ez magába foglal minden kiadást a gépjárművel kapcsolatban, illetve az ezekhez tartozó ügyintézést, valamint az adminisztrációs feladatokat is.

 

Így ha elérkezett a szezonális gumicsere ideje, vagy az autó időszakos karbantartása, Önnek nem kell szerelőt keresnie. A flottakezelő cég ugyanis mindent elintéz, hogy Önnek csak használnia kelljen a kocsit. Ha felkeltette érdeklődését a konstrukció, nézzen körül a Cartis Flottakezelő céges autó kínálatában!

 

Márkafüggetlenül, minden az Ön igényeire szabva

 

Ha tartós bérletet szeretne igénybe venni, ügyeljen rá, hogy a megfelelő szolgáltatótól tegye azt. Célszerű olyan céget választani, amely márkafüggetlenül kínálja Önnek a gépjárműveket. Hiszen ha a vállalkozás nincs elkötelezve egyetlen autómárka mellett sem, akkor szabadon fogják tudni beszerezni Önnek az autót.

 

Így pedig biztos lehet benne, hogy pontosan az igényeinek megfelelő kocsit kapja majd kézhez. A mindennapi autóhasználat során pedig fontos, hogy elégedetten üljünk bele az általunk használt gépjárműbe.

 

A flottakezelés lényege, hogy az Ön dolga csak a tankolás maradjon, és gond nélkül, elégedetten tudja szelni az utakat. Ezáltal sokkal több idő és energia marad a cége vezetésére, mely ideális esetben profitnövekedést is eredményezhet. Így ha Ön aktív üzletember szűk időbeosztással, akkor mindenképpen a tartós bérlet lesz az, ami megkönnyíti a mindennapjait.

 

További pozitívum, hogy a szervizelés alatt sem kell autó nélkül maradnia. Legtöbb esetben ilyenkor biztosítanak Önnek csereautót, így a karbantartás során is megoldott lesz az utazása.

 

Pozitívumok számviteli oldalról

 

Ha Ön autóflottát tart, az a cége pénzügyi életét tekintve is pozitív lesz. A bérleti díjat teljes mértékben el tudja számolni, ezáltal csökken a vállalkozás adóalapja. Ezen túlmenően a költség áfatartalma is visszaigényelhető üzleti felhasználás esetében.

 

Továbbá a tartós bérlet nem terheli a cég adóalapját, így az teljes mértékben megőrzi a likviditását. Ön is szeretné kihasználni ezeket az előnyöket? Vegyen igénybe autóflotta-szolgáltatást, és tegye gondmentessé az autózását!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…