2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Tanulmányi program és utazás állami gondozottaknak

Tanulmányi program és utazás állami gondozottaknak

Tanulmányi program és utazás állami gondozottaknakGyermeknapi vetélkedővel és közös bográcsozással ér véget a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban a Western Union magyarországi képviselője, az Intercash Zrt. által támogatott – állami gondozásban élőket segítő – programsorozat, amely a VAN Alapítvány kezdeményezésére indult 2009-ben. A kampány során igyekeztünk az intézetben nevelkedőket különböző tanulmányi és élményprogramokkal motiválni a tanulásra – tette hozzá dr. Miháldi Ferenc, az Intercash Zrt. igazgatója. Kiemelten fontos célkitűzés volt a szorgalmukkal és kitartásukkal kiemelkedő fiatalok támogatása, különösen nyelvtanulási lehetőségeik megteremtése. A program keretein belül van olyan főiskolai hallgató, aki  nyelvvizsgát tehet és így lehetősége nyílik a jövőben tanulmányai befejezésére, a diploma megszerzésére. Mások szakmai képzésen vettek részt az elmúlt egy évben, de csere-diák programokkal és külföldi tanulmányi programokkal sikerült olyan lehetőségeket megteremteni, amelyek segítik a fiatalok elhelyezkedését, növelik munkavállalási esélyeiket.

A Western Union a leggyorsabb pénzátutalási lehetőséget biztosítja a világ szinte bármely két pontja között. Világszerte ismert „amit küldünk, több mint pénz” üzenetét közvetíti az alapítványokkal való együttműködés is. Az Intercash Zrt. gyors pénzküldési szolgáltatásával is segítségére sietett a KUL Alapítványon keresztül Londonba kijutott 2 fiatal támogatottnak, a brit reptérzárlat idején. Laky Barbara, a program szervezőjeként hozzátette „fontosnak tartjuk, hogy a Western Union valós lehetőséget kínál, biztonságot nyújt azáltal, hogy bárhol és bármikor tudunk anyagi támogatást küldeni a programunkban résztvevőknek anélkül, hogy ehhez bármilyen plusz feltételt meg kéne teremtenünk egy idegen országban. Áprilisban valódi szükséghelyzet alakult ki, amelyben a Western Union 20 perc alatt segítségünkre volt.

A Western Union azért is állt a kezdeményezés mellé, mert maga is – a kampány üzenetéhez hasonlóan – a „határnélküliséget”szimbolizálja. Dr. Miháldi Ferenc, az Intercash Zrt. igazgatója azt is elmondta a Londonba történő utalás során, hogy azért  fontos számukra ez az együttműködés, mert „egy tehetség kibontakozásának nem lehet akadálya a nyelvek közötti különbözőség, az országok közötti távolság, csakúgy, mint a Western Unionnak, amely maga is jelen van szinte minden kultúrában, mondhatni a kapcsolatok eszközeként, akár egy ösztöndíj-programban vagy egy partneri együttműködés során.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek