2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Mentés másként: mellkasig érő vízben kalapja alatt „mentette” más értékeit
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Mentés másként: mellkasig érő vízben kalapja alatt „mentette” más értékeit

Mentés másként: mellkasig érő vízben kalapja alatt „mentette” más értékeit Egy Rakacaszendi férfi eléggé sajátosan értelmezte a „segíts magadon, akkor az Isten is megsegít!” mondást. A talán túlzottan is altruista férfi a mellkasig érő árvízben más házába bemászott és nagyobb értékű készpénzt emelt el. A nyomába eredők elfogták, de tovább engedték – utóbb azonban kiderült: a tolvaj kalapja alatt mentette az értékeket.

A Rakaca patak áradása miatt Rakacaszend községet az elmúlt hétfőn Meszes és Rakaca irányából nem volt lehetséges megközelíteni még terepjáró gépjárművel vagy traktorral sem.

A hajnali órákban egy 22 éves helyi férfi a katasztrófahelyzetet kihasználva a több mint egy méteres vízben a falu egyik családi házába a szúnyoghálót kiszakítva, az ablakon keresztül behatolt és onnan nagyobb összegű készpénzzel „angolosan”távozott.

Míg a sértett az áradásról elöntött udvaráról házi állatait, egyéb vagyontárgyait mentette, arra lett figyelmes, hogy egy ismeretlen személy a lakóház ablakán ugrik ki az akkor már mellkasig érő vízbe. Ezt látva a védekezésben résztvevők az ismeretlen személy után eredtek. Sikerült is őt megállítaniuk, akiknek a személy önként megmutatta a ruházatát és zsebeit, nála azonban a helyszínen nem találtak értéket.

Az esetet követően a Szendrői Rendőrőrsre előállított személy a rendőröknek már részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a helyszínt csak félig úszva tudta megközelíteni és onnan eltávozni. Amikor a helyiek feltartóztatták azért nem találtak nála pénzt, mert az nem a ruházatában, hanem a fején lévő sapkában volt.

A községgel közösséget nem vállaló férfival szemben az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrse kisebb értékre, közveszély színhelyén, dolog elleni erőszakkal elkövetetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A nyomozók a gyanúsítottnál megtartott házkutatás során az álmennyezet mögé rejtve megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított készpénz közel felét, így a keletkezett kár egy része megtérült.

Az árvízi helyzetre jellemző, hogy a helyszínt – szemle megtartása céljából – a rendőrség is csak másnap tudta járművel megközelíteni.

 

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…