2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Sorsolás a Vágtára

A Nemzeti Vágta szokásos sorsolási ünnepsége tegnap történt meg. A rendezvény szervezői kitértek arra is, hogy a Vágta programjai nem ütköznek a június 4.-re tervezett trianoni megemlékezésekkel.

Tegnap kisorsolták a versenyzők indulási sorrendjét az ország legnagyobb és legrangosabb lovas eseményére, a Nemzeti Vágtára.

A Hadtörténeti Múzeumban tartott ünnepélyes ceremónián kiderült, hogy az elődöntő futamok során mely települések versenyeznek együtt. A legnevesebb magyar divattervezők alkotásait felvonultató kalapbemutatóval színesített ünnepségen a települések képviselői, a szponzorok és a közjegyző mellett a jótékonysági sztárfutam indulói, és még számos más híresség is résztvett.

Idén 72 település nevezett a Nemzeti Vágtára, akik először június 5.-én szombaton, 12 előfutamban mérettetnek meg. Az első két helyezett a vasárnapi középdöntőben versenyez egymással, majd az öt elsőként célba ért lovas áll a rajthoz a döntőben, a Nemzeti Vágta díszkardjáért, és a 20 milliós fődíjért.

A megújult versenyszabályzat kedvez a magyar lófajtákkal indulóknak és még a korábbiaknál is izgalmasabb versenyt ígér.

Az idei Vágtaszezon igazi nagy újdonsága, hogy 13 vidéki helyszínen rendeznek előfutamokat több mint 200 település résztvételével. Ezekből 7 már szerencsésen le is zajlott, a fennmaradó 6 előfutamot a következő 2 hétvégén tartják.

Újságírói kérdésre Dr. Tamás István a Nemzeti Vágta elnöke ismét megerősítette, hogy a Vágta előkészületei semmiben nem zavarják a Június 4.-re tervezett trianoni megemlékezéseket.

„Bár erről nincs hivatalos értesülésünk, több olyan jelzés is érkezett hozzánk, hogy állítólag a Főváros a Nemzeti Vágtára hivatkozva utasítja el egyes szervezeteknek június 4.-re a Hősök terére benyújtott területfoglalási kérelmét. Szeretném tájékoztatni a közvéleményt, hogy június 4.-én a Hősök terén a Nemzeti Vágta semmilyen programot nem tart, és a magunk részéről nemhogy nem akadályozzuk az ottani megemlékezéseket, de mivel kollégáink a helyszín közelében lesznek, lehetőségeinkhez mérten még technikai segítséget is ajánlottunk azoknak a szervezeteknek akik a Hősök terén kívánnak megemlékezni a Trianoni Döntés 90.évfordulóján.” nyilatkozta Tamás István

Dr. Hermann Róbert történész, Fábián László öttusázó, vívó, Olimpia bajnok és Dr. Kedves Gyula ezredes, történész, a Hadtörténeti Múzeum igazgatója is sorsoltak.

 

Zimány Linda és Debreceni Zita

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek