2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott

Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott

Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódottBorsod megyébe látogatott Pintér Sándor szerdán, az új kormány kijelölt belügyminisztere. Az árvíz helyzetről tájékozódott Miskolcon, Edelényben és Ócsanáloson, ahol tájékoztatót is tartott arról, hogy az új kormány rendezni fogja az árvízkárokat.

Először a megyeházán vett részt a védelmi ülésen, ahol a megye árvízhelyzetéről kapott tájékoztatást, majd Ódor Ferenccel, a B.A.Z. megyei közgyűlés elnökével néhány településen a védekezési munkálatokat tekintette meg. Először a Felsőszolca-Miskolc közötti útszakaszt, ahol a víz már elborította az utat: víz alá került az arnóti körforgalom, veszélybe került néhány nagyáruház, valamint magas víz áll több közeli településen. Ezt követően Pintér Sándor Edelénybe látogatott, ahol talán a legnehezebb a helyzet a megye árvíz sújtotta településein. A Bódva nagyon lassan apad, néhány helyen átszakította a gátat, többek között elárasztva a felújítás alatt álló kastély közvetlen környezetét. Egyelőre főleg mezőgazdasági területeket borít az ár, de egyre inkább lakott területek is veszélybe kerülnek. Ezért lehet, hogy ezer embert is ki kell telepíteni, ha a helyzet nem javul. Jelenleg több százan dolgoznak a gátakon. Közmunkások és önkéntesek homokkal töltik a zsákokat, rendőr szakközepes tanulók rakják a zsákokat a gátra, van aki forgalmat irányít, és van aki ételt főz az egyre fáradtabb embereknek. Mindenki megtalálja a feladatát, hogy miben tud segíteni a vészhelyzet elhárításában. Pintér Sándor az új kormány első intézkedései között említette a árok megtérítését. Azt már látni, hogy az elkülönített 800 millió forint kevés lesz, hiszen csak Miskolcon napi 50 milliót emészt fel a védekezés –mondta a miniszter jelölt.

 

Sólyom Sándor –

 

Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott Pintér Sándor a borsodi árvízhelyzetről tájékozódott

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek