2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 5.

Hétfőtől villamospótlók járnak a belvárosban a villamosok helyett. Ha másfél év múlva befejeződik a Zöld Nyíl, talán már emlékezni se fogunk rá, milyen volt a „régi” Széchenyi utca, a régi sínekkel… Lefilmeztük; ahogy azt is, merre járnak ma a pótlóbuszok.

 

Két év múlva, tíz év múlva, száz év múlva… Ha majd fel akarjuk, vagy akarják utódaink idézni, milyen volt a borsodi megyeszékhely belvárosa a század tízes éveihez közelítve, ez a filmecske jól jöhet még. Néhány hét múlva már nem forgathatnánk hasonlót. Hamarosan eltűnnek az ósdi sínek, hogy helyüket új, korszerű pályának adják át, eltűnnek a régi szerelvények is, hogy 2012-re újak érkezzenek helyükre. Piros és sárga Tatrákat, pláne „bécsi” SGP-ket még mostanában láthatunk-láthattunk utoljára.

Robogóra szerelt kamerával (speciális, nagylátószögű, halszemoptikás HD-eszköz, a Boon jóvoltából) jártuk végig a Szent István tértől az Ady-hídig terjedő főutcaszakaszt, az építkezés fázisának megkezdése előtti utolsó hétvégén.

 

 

Ugyanezzel a megoldással illusztráljuk az alábbiakban – azoknak, akik netán korábbi tájékoztatásaink, valamint az MVK Zrt. ismertető anyagi, térképei alapján még nem látnák át pontosan -, merre is jár most és a következő hetekben, hónapokban az a villamospótló buszjárat, amely mint nevéből kitűnik, a főutcai építkezések miatt a Tiszai és a Thököly között nem közlekedő villamosokat hivatott pótolni.

(Fontos megjegyzés: az előzetes tervek szerint a pótlóbuszok a Horváth Lajos utcán járnak, mindkét irányba. Ám a napokban egyeztetések folynak a helyi lakók, az önkormányzat, valamint a közlekedési vállalat között arról, lehetne-e a vonalat másfelé terelni. Videónk még az alapállapotot örökíti meg. Ha változik, ismét jelentkezünk.)

 

 

Korábbi tájékoztatások videóanyagainkban:

Azt fényképezitek, hogy jön a villamos?!

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 1.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 2.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 3.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 4.

 

 

 

További információk:

http://www.mvkzrt.hu

http://zoldnyil.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek