2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Életmód / Medicina » Törpe schnauzer, az erős és rettenthetetlen eb

Törpe schnauzer, az erős és rettenthetetlen eb

Sokan azt hiszik, akik kapcsolatba kerültek már óriás schnauzerrel, hogy a kisebb változatai is ugyanolyan mackós nyugalommal élik az életüket. Pedig dehogy. Három méretben létezik a schnauzer: törpe, közép és óriás. Mindegyiknek vastag, drótszerű a szőrzete, bozontos a szakálla, valamint nagyon intelligens, energikus és éber természettel megáldottak.

Mind kiváló őrzési képességekkel rendelkezik és családi kutya lehet, ha megfelelő nevelést kap. A törpe változat pedig bátorság és éberség szempontjából semmivel sem marad el a „nagy tesók” mögött.

Igazi energiabomba

A zömök, de kimondottan erős testalkatú törpe schnauzerek kiegyensúlyozott kutyaéletéhez a megfelelő ápolás is elengedhetetlen. A Falatozoo.hu állateledel webáruház fésűk és szőrápolók nagy választékát kínálja a gondos gazdik számára, hogy a jellegzetes szálkás szőrzetüket megfelelően tudják kefélni. De nemcsak erre a rendszeresen végzett fodrászolásra van szükségük ezeknek a csuda energikus ebeknek, hanem évente legalább 2-4 alkalommal el kell velük menni szakemberhez.

Ő ekkor a szőrüket trimmeli és rendbe teszi a szakállat és a karmokat, ellenőrzi az orrot, a füleket és a szemeket is. Utóbbiakat persze a gazdinak is érdemes időnként elvégeznie. A trimmelés, amit egy speciális eszközzel végeznek, persze megtanulható.

Önfejűsége ellenére nagyon jó családi kutya

A törpe schnauzerek nagyon élénk, de olykor azért kissé makacs ebek. Ennek ellenére nagyon ragaszkodóak és irtó barátságosak is tudnak lenni. Általában képesek a gazdit hamar levenni a lábáról, mert valóban szeretetre méltó szőrmókok, akik nagyon kedvesek és viccesek is.

Lényegében szinte bármire hajlandók, amivel hihetetlen energiájukat ki tudják elégíteni. A séta, labdázás, nyomkövetés, bicikli mellett futás vagy úszás is szuper program a számukra. Igazából azt mondják a fajta szerelmesei, hogy folyton valamit csinálni akar ez a kutya.

Tehát ha te egy kissé lomha és a kanapén heverni szerető fajtáról álmodozol, akkor nem a törpe schnauzer lesz számodra a tökéletes választás. Azért sem, mert ezek az ebek, ha fizikailag vagy szellemileg nem kapnak elegendő kihívást, makaccsá válhatnak. Plusz keresnek is maguknak önálló elfoglaltságot. Csak annak nem mindenki fog örülni.

Házőrzőnek is kiváló

A legkisebb schnauzer fajta nem csupán egy törpe családi kutya. Idegenekkel elég tartózkodó és természete alkalmassá teszi arra, hogy jelezze, ha idegen közelít a házhoz, lakáshoz. Nagyon éber és bátor házőrző kutya. Hiába kicsi, fel tudja venni a versenyt más házőrző ebekkel. Ráadásul hipoallergénnek számít, nagyon kevés szőrt hullat és nem vedlik. Aki csak kismértékben állatszőr-allergiás, nyugodtan tarthatja otthonában. Mindenkinek, aki oda van a kutyákért és még sok ideje és kedve is van a velük való időtöltésre, annak nagyon jó választás lehet a bozontos szakállú, okos és nagyon szerethető törpe schnauzer./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp