2025. 05. 11. vasárnap

Ferenc

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Három hűsítő és fitt minden mentes levesrecept a nyárra
avokádó

Három hűsítő és fitt minden mentes levesrecept a nyárra

A nyári kánikulában a fagylaltozás, jégkrémezés mellett a hűsítő folyadékok mint a limonádék is jól esnek mindenkinek. A napernyők árnyékában, esetleg a vízparton a kellemes hidegérzet fokozását levesekkel is átélhetjük, és főzés nélkül, ráadásul friss alapanyagokat használva igazi vitamin és ásványi anyag bombát is vihetünk a szervezetünkbe a segítségükkel.
– Igyekeztünk olyan recepteket ajánlani, amelyek minél több ember számára mint az
ételérzékenyek is fogyaszthatóak. Éppen ezért mindegyik tej-, glutén-, szója- és hozzáadott
cukor mentes. A receptek elkészítésénél növényi italkészítő automatát használtunk – árulta el
Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.
Íme a 3 csodálatos recept:
Cseresznyés egres krémleves (paleo)
Hozzávalók:
25 dkg egres
25 dkg magozott cseresznye
6 dl kókusztej
5 dkg eritrit
2 cm vaníliarúd
Az alaposan megmosott, végein lecsipkedett egrest a többi hozzávalóval együtt a gépbe
tesszük. Felöntjük kókusztejjel a maximum jelig, majd a krémlevesek programot elindítva,
hagyjuk, hogy a gép megfőzze, és krémesítse a hozzávalókat. A magok miatt átszűrés is
javasolt. Kész is van! Behűtve a legfinomabb.
3 perces hideg uborkaleves avokádóval (paleo)
Hozzávalók személyenként:
fél avokádó
10 dkg kígyóuborka
2 dl ToTu ital
5 mentalevél (elhagyható)
törött bors

a tálaláshoz:
1 evőkanál reszelt parmezán (éven túl érlelt)
A teendőnk csupán annyi, hogy a hozzávalókat krémesre turmixoljuk, és már fogyaszthatjuk
is. Kellemes hűsítő fogás lehet melegebb napokon.
Rebarbarás sárgarépa krémleves (paleo)
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
20 dkg rebarbara szár (nem kell pucolni)

1-2 evőkanál méz (vagy ízlés szerinti édesítő anyag)
5-6 dl húsleves vagy zöldségalaplé
1 csapott teáskanál kurkuma
1-2 gerezd fokhagyma
törött bors

a tálaláshoz:
olívaolaj
balzsamecet
A megtisztított sárgarépát és a rebarbara szárat kisebb darabokra vágjuk. A többi
hozzávalóval együtt a gépbe tesszük. Húslevessel felöntjük a maximum jelig, majd a
krémlevesek programot elindítva, hagyjuk, hogy a gép megfőzze, és krémesítse a
hozzávalókat. Melegen vagy jól behűtve egyaránt finom. Tálaláskor balzsamecetet és
olívaolajat locsolunk a tetejére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!