Hozzávalók:
– ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva
– sárgarépa 4 db
– fehérrépa 2 db
– zöldborsó 20 dkg
– gomba 15 dkg
– hagyma 1db
– tárkony 2 szál
– tárkonyecet 1dl
– citrom 1db
– tejszín 2dl
– étkezési keményítő 1ek.
– só, bors,pirospaprika
Elkészítés:
A húst – amelyiket a család szereti, de akár vegyesen is lehet, csak vigyázzunk a főzési időkre – megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik. A sárgarépát, a fehérrépát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót. Beleöntjük az étkezési keményítővel, felengedett tejszínnel, majd lassú tűzön puhára, főzzük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet és a citromot félbe vágva. Ha kell utána, ízesítünk. Összerottyantjuk és forrón tálaljuk.