Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire finom, akkor bizony minimum egy cukrászvizsga szükségeltetik az elkészítéséhez. Kezembe véve a receptet örömmel konstatáltam, tévedek.
Hozzávalók:
* 1 csomag habpor
* 1,5 dl tej
* 1 nagy doboz natúr joghurt
* ízlés szerint cukor
* 1 csomag zselatinpor
* 0,5 kg gyümölcs
* háztartási keksz
Elkészítése:
A habport a 1,5 dl tejjel alaposan elkeverjük, addig amíg olyan nem lesz, mint a tejszínhab, majd hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot. Az évszaknak és kedvünknek megfelelő gyümölcsökből kb. ½ kg mennyiséget összedarabolunk, és összekeverjük a joghurtos masszával. Ínyencebbek néhány darab friss citromfüvet vagy mentalevelet is tehetnek bele, ízük kiválóan harmonizál a joghurtéval.
A gyorsaság kedvéért 1 csomag instant zselatinport is keverhetünk a gyümölcsös masszához, vigyázva, hogy az ne maradjon csomós. Fóliával lefedve hűtőben tesszük, és dermedni hagyjuk.
Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk, és az aljára ujjnyi vastagon apró darabokra tört kekszet (nagyon jó a teljes kiőrlésű készítmények bármelyike) szórunk, majd a joghurtos gyümölcskrémet még dermedés előtt ráöntjük.
Az így elkészített tortánkat visszatoljuk hűtőbe, és pár óráig pihenni hagyjuk. Miután megszilárdult, a tortalapról leválasztjuk a peremet, s a kész édességet gyümölccsel és mentalevéllel díszítve tálaljuk. Nemcsak nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető és hihetetlen finom, de kalóriát is alig tartalmaz. Lássuk be, nem egy utolsó szempont!